Om Maria Unde Westerberg

 

Maria Unde Westerberg Within Reach AB foto Kristina Svensson
Maria Unde Westerberg, Within Reach AB. Foto: Kristina Svensson

Hur gör ni för att skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag brinner för att driva förändring som skapar engagemang och impact på riktigt, på resan och på jobbet. För mig handlar det om samma saker: vi vill ha kul och förundras, vi vill utvecklas och vi måste leva ett liv som är hållbart, länge. 

Ledorden är att göra det komplexa begripligt och att se färden som en del av målet. Som ledare måste jag facilitera och delegera för att skapa värde, motivation och goda upplevelser. Men också lägga en rytm som gör att var en får stretcha lite och se vad som också finns där, inom räckhåll. Som att ta tåget, hela vägen till Rivieran. Eller driva en stor förändring på jobbet. 

För det mesta är jag strukturerad, alltid mycket målinriktad och drivs av att skapa engagemang och helhet. Och jag är både helt orädd och extremt nyfiken, vilket nu fått in mig på ett helt annat spår. Det började med ett blogginlägg om att ta tåget till rivieran som fick extrem många intresserade påhejare. Ja, tåg! Ja, rivieran! 

Nu är boken klar, jag och Kristina Svensson är väldigt stolta över ”Rivieran inom räckhåll: Med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike@. Och läsarna tycker mycket den☺️ Beställ på Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus och i din lokala bokhandel. Eller låna på bibblan, många har köpt in den! 

I alla uppdrag jobbar jag med verkligheten, där vi tillsammans löser viktiga problem. Med lång erfarenhet från ideell sektor såväl som näringslivet, vet jag väldigt mycket om hur komplext det kan vara.

Nyckeln ligger i kommunikation och delaktighet. Jag bistår genom att facilitera ledningsgrupper och team, leda projekt genom alla faser från förarbeten till genomförande i framgång likaväl som haverier, till utvärdering och hemtagning av effekter. Även uppskattad föreläsare på konferenser, för ledningsgrupper, högskolor och universitet.

Nyfiken? Hör av dig så tar vi en kaffe.

Within Reach AB, Within Reach förlag, CEO
2018-

Författare, föreläsare, engagemangspridare, förlagsdirektör. Driver förändring genom att göra det komplexa begripligt, skapa engagemang i team och dra nytta av de digitala verktygen. Just nu aktuell med boken ”Rivieran inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike”.

Projektledare i alla delar för ett stort antal komplexa förändringsarbeten på Hyresgästföreningen Riksförbundet 2007-2018

– Införande av Office 365 i sin helhet med ny digital arbetsplats i Acandos Collaboration Platform, ACP 3.0

– Införande av GDPR för cirka 10000 anställda och förtroendevalda

– Införande av ärendehanteringssystem i Sharepoint 2013, hanterar cirka 150000 hyresförhandlings- och medlemsärenden per år 

– Andra digitaliseringsprojekt för att stärka det digitala mötet med medlemmarna: helt digitaliserad process för att skriva in medlemmarvid dörren, ny webb i Episerver, besiktningslösning med tillhörande app, utvärdering av nationella rådgivningen samt Förhandlarportalen som digitaliserar förhandlingarna för 95% av Sveriges bostadshyror.

– Införande av intranät i Sharepoint 2010

– Chefsutbildning i kommunikativt ledarskap, coachning och uppföljning i flera steg. För arbetet vann vi Sveriges kommunikatörers branschpris, Informationspriset i kategorin Medarbetare, år 2011.

Van föreläsare anlitad av Uppsala universitet, Ability Partner, Talentum, Teknisk institut, Ideell arena, Naturvårdsverket, Huddinge kommun mm.

Hyper Island, Master class of Digital Transformation, 2016

Certifierad projektledare enligt IPMA, nivå C, 2014

Astrakan, projektledning och att leda projektteam, 2011

UGL ledarskap, Kommunikationsutvecklarna, 2009

TUFF ledarskap, coachutbildning, 2008

Poppius journalistskola, grund och reportage, 2001-2002

Utbildningskonsult och enhetschef, Sensus studieförbund Stockholm-Gotland (fd TBV) 2002-2007

Utbildningskonsult och projektledare, Satisfactory consulting 2000-2002

Projektledare, platschef, delägare, Infokomp medarbetarutbildning, 1993-2000

Event manager och projektledare, Ratius utställningar m fl 1988-1993

MBA International Business and Marketing, Handelshögskolan I Göteborg 1984-1988

Språk
Spanska och engelska flytande, franska bra, portugisiska och italienska vid behov.

Länk till min LinkedIn-profil