Om Maria Unde Westerberg

 

Maria Unde Westerberg Within Reach AB foto Kristina Svensson
Maria Unde Westerberg, Within Reach AB. Foto: Kristina Svensson

Hej!

Jag heter Maria och jag älskar upplevelser som gör vardagen roligare. För medarbetare och chefer, för kunder och gärna på resan.

Det jag jobbar med är verkligheten, där vi tillsammans löser viktiga problem. Med lång erfarenhet från ideell sektor såväl som näringslivet, vet jag väldigt mycket om hur komplext det kan vara. Men också hur man skapar rytm och rutiner, kommer in och igenom när alla ska vara med och tycka, när ingen tycks bestämma och allting flyter i dagens värld av nätverk.

Nyckeln ligger i kommunikation och delaktighet. Jag bistår genom att facilitera ledningsgrupper och team, leda projekt genom alla faser från förarbeten till genomförande i framgång likaväl som haverier, till utvärdering och hemtagning av effekter. Även uppskattad föreläsare på konferenser, för ledningsgrupper och ibland på Uppsala universitet.

I ränderna mellan jobbet gillar jag att rida, skriva, läsa och resa, numera helst med tåg. Och att umgås med familj och vänner vid havet eller i berg, särskilt i Frankrike. Vad gillar du?

Projektledare i alla delar för ett stort antal komplexa förändringsarbeten på Hyresgästföreningen Riksförbundet 2007-2018

– Införande av Office 365 i sin helhet med ny digital arbetsplats i Acandos Collaboration Platform, ACP 3.0

– Införande av GDPR för cirka 10000 anställda och förtroendevalda

– Införande av ärendehanteringssystem i Sharepoint 2013, hanterar cirka 150000 hyresförhandlings- och medlemsärenden per år 

– Andra digitaliseringsprojekt för att stärka det digitala mötet med medlemmarna: helt digitaliserad process för att skriva in medlemmarvid dörren, ny webb i Episerver, besiktningslösning med tillhörande app, utvärdering av nationella rådgivningen samt Förhandlarportalen som digitaliserar förhandlingarna för 95% av Sveriges bostadshyror.

– Införande av intranät i Sharepoint 2010

– Chefsutbildning i kommunikativt ledarskap, coachning och uppföljning i flera steg. För arbetet vann vi Sveriges kommunikatörers branschpris, Informationspriset i kategorin Medarbetare, år 2011.

Van föreläsare anlitad av Uppsala universitet, Ability Partner, Talentum, Teknisk institut, Ideell arena, Naturvårdsverket, Huddinge kommun mm.

 • Hyper Island, Master class of Digital Transformation, 2016
 • Certifierad projektledare enligt IPMA, nivå C, 2014
 • Astrakan, projektledning och att leda projektteam, 2011
 • UGL ledarskap, Kommunikationsutvecklarna, 2009
 • TUFF ledarskap, coachutbildning, 2008
 • Poppius journalistskola, grund och reportage, 2001-2002
 • Utbildningskonsult och enhetschef, Sensus studieförbund Stockholm-Gotland (fd TBV) 2002-2007
 • Utbildningskonsult och projektledare, Satisfactory consulting 2000-2002
 • Projektledare, platschef, delägare, Infokomp medarbetarutbildning, 1993-2000
 • Event manager och projektledare, Ratius utställningar m fl 1988-1993
 • MBA International Business and Marketing, Handelshögskolan I Göteborg 1984-1988

Språk
Spanska och engelska flytande, franska bra, portugisiska och italienska vid behov.

Länk till min LinkedIn-profil