Villefranche-de-Conflent, där Vauban blev kartsymbol

Vart man än åker i södra Europa hittar man mer eller mindre befästa medeltida byar och borgar. En av de vackraste är Villefranche-de-Conflent. Och oavsett om du går vilse i en medeltida by, njuter i skuggan under en arkad eller spanar ut från en borg, alla byar är byggda efter en plan. Den stora ingenjören Vauban har till och med fått en fransk kartbeteckning uppkallad efter sig.

Villefranche-de-Conflent
Villefranche-de-Conflent

Läs hela artikeln om Villefranche-de-Conflent på Escapats Magazine. Vinet du behöver för vinterns oväntade besök kan du beställa här.

Det mest spännande sättet att ta sig dit är att först ta nattåget från Paris, där man alltid vill göra ett stopp. Åk hela vägen till Latour-de-Carol. Efter en tur i Andorra och Cerdanien hoppar ni på Gula tåget. Tre timmar genom fantastisk natur till ändstationen, Villefranche-les-bains – et voilá! I verkligheten är det samma ställe som Villefranche-de-Conflent men femhundra meter emellan. Äventyret som väntar här i krokarna, det går inte av för hackor. Hela trakten är fylld av mustiga historier om katarer, korsriddare, trubadurer och den mäktiga Eleonore av Akvitanien.

Boken om Languedoc hoppas vi ska komma en bit in på 2021. “Rivieran inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” , den finns redan och kan beställas på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Till dig själv eller som present till tågälskaren, frankofilen och bästa kollegorna på jobbet. 

Bon voyage!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


 

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *