Skolresan inom räckhåll (uppdateras)

Så lyckas ni med skolresan:
5 tips och 4 mallar

Panik över allt som behöver fixas för barnens klassresa? Lugn, här kommer tipsen om hur ni samlar pengar, söker (och får) stipendier, bestämmer resmål samt kan ladda ner mallar för allt från auktionerna till packlistan.

Skolresa til Åland
Skolresa til Åland

Jag älskar att resa och har ägnat typ hela livet sedan jag var femton åt att planera, drömma och genomföra olika resor. För mig, familjen men också ett större antal klassresor i barnens skola. Våra barn är priviligierade men i varje klass finns också ett barn, för vilken en klassresa kan bli avgörande för livet. Som ett sätt att möta nya miljöer, sig själv och helt andra upplevelser än vad som är möjligt med den egna familjen.

Eftersom jag ihop med ett stort antal andra engagerade föräldrar och lärare på Katarina norra skola i Stockholm drivit resebyrå för åtminstone sex skolresor á
70-80 personer, har jag också skapat och samlat en mängd bra mallar av olika slag. De kan jag också göra en bok av en dag. Eller bara dela med mig av till er andra, som också behöver den nu, medan jag själv numera har större barn och själv mest åker tåg.

För en klass eller hela årskurser
Vad är viktigast för vem?
Samla in massor av pengar
Jobba tillsammans, alla kan göra något
Söka stipendier
Boka ställe i god tid
Boka resan
Packlistor
Regler och rutiner
Chipsfabriken och de andra aktiviteterna
Sprit, cigarretter och hångel på balkongen
Minnen för livet

Frågor eller akut behov av mallarna? Hör av dig på maria@withinreach.se