6 snabba tips för att boka tågbiljetterna till Medelhavet

Tack alla som hör av er och vill ta tåget hela vägen senare i höst. Jättekul tycker jag, bara åk! Detaljerade och aktuella beskrivningar om hur man ska tänka och köpa biljetterna finns i boken Languedoc inom räckhåll, men här kommer sex snabba tips.
Bild från railplannerappen Maria Unde Westerberg
Bild från railplannerappen Maria Unde Westerberg

1. Börja med att ladda ner Railplannerappen och kolla runt för en första grov plan A och plan B. Där kan ni söka fram och spara olika rutter.

Sök på hela sträckan ni vill ta men också kortare delar. Utgå ifrån var ni vill äta lunch eller middag, om ni vill ta nattåg någon sträcka. Kanske Paris eller Lyon på vägen ner och via Innsbruck hem? Prova olika datum både ner och hem för alternativ.
Paris från Triumfbågen foto Maria Unde Westerberg
Paris från Triumfbågen foto Maria Unde Westerberg

2. Interrail blir nästan alltid billigast och köps bäst på interrail.eu Jag föreslår minst fem eller sju resdagar under en månad, två per väg plus en för avstickare.

Timmarna på tåget.

3. På interrail.eu kan ni även köpa platsbiljetter till de flesta operatörer. Till de franska och italienska snabbtågen säljs platser enbart där eller på stationer. Tänk på att vara ute i god tid för att boka nattåg och även vissa andra tåg på populära sträckor. De tar snabbt slut för semestertider och skollov.

Älskar SJ, med matchtröjor i unifromen. Hej Pernilla och heja Sverige!!
Älskar SJ, med matchtröjor i unifromen. Hej Pernilla och heja Sverige!

4. Övriga tågbolag säljer platser för interrail på sina respektive hemsidor, då slipper man bokningsavgifterna. Titta på sj.se (inte appen, ange Interrail där man väljer periodkort), på snalltaget.se, dsb.sk/udland, Bahn.com och oebb.at.

Interrail större Europarutter
Interrail större Europarutter

5. Numer finns även flera sajter där man kan boka allt på samma ställe, men mot bokningaavgift. Titta på railtic.com (där jag är delägare), på Trainplanet.com, Allaboard.com eller Trainline.com. Det finns även flera resebyråer med personlig service, som Centralensrestjänst i Kalmar och Alingsås resebyrå.

Alperna är alltid rätt foto Maria Unde Westerberg
Alperna är alltid rätt foto Maria Unde Westerberg

6. Men kolla också på bahn.com när ni bestämt rutterna, det kanske går att få bättre pris om ni bara ska raka vägen, dock mindre flexibelt om nåt händer.

Vad mer undrar du över🚂? Fråga i kommentarerna!
Bon voyage,
Maria

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.