Hur många resdagar med Interrail till Kroatien?

Hur många resdagar behöver man då på sitt interrailpass om man vill till, säg Kroatien? Och hur kan en rutt se ut?

Om man vill vara borta en månad räcker det ofta med flexipass 15 resdagar under två månader. För en tvåveckorstur kommer man gott till norra Kroatien med sju resdagar under en månad.

En resdag räknas från midnatt till midnatt och du får resa med hur många olika tåg du vill och hinner. Om du åker nattåg räknas dock bara avgångsdagen, så länge du är kvar på samma tåg. Det innebär att om du kan ta dig till Hamburg över dagen och därifrån nattåg till München, Innsbruck eller Wien, så klarar du det på en resdag.

Frukost på sängen på nattåget Maria Unde Westerberg
Frukost på sängen på nattåget Maria Unde Westerberg

Där kanske du vill göra stopp ett par dagar och sedan ta dig till Kroatien på ytterligare en resdag. Även om vi verkligen tycker att du också ska stanna till i Slovenien när du ändå är där. Huvudstaden Ljubljana är magisk och nationalparken Bled ett topp-tio-mål för varje vandrare.

Vis, Kroatien foto Shutterstock
Vis, Kroatien foto Shutterstock

Från Rijeka i Kroatien får man göra en sväng in mot Zagreb och sedan tar det några timmar till havet och Split, över dagen eller med nattåg. Därifrån rekommenderar vi varmt att åka båt, kanske hela vägen ner längs kusten? Något med strömmarna gör att vattnet är absolut kristallklart och helt ljuvligt. Färjor och katamaraner går mellan alla öar. Maten, kaffet, brödet och vinet är minst lika gott som i Italien men mycket billigare. Missa inte ön Vis längst ut. Längre ner kommer Marco Polos födelseö Korcula och sedan lilla pärlan Mljet. I Dubrovnik hamnar du rakt in i Game of Thrones-kulissen, men Sveti Stefano i  Montenegro är nästan lika vackert och Albanien betydligt lugnare.

Sveti Stefan foto Seenews
Sveti Stefan foto Seenews

En annan spektakulär rutt går via Budapest, Belgrad och ner till Montenegro. Färjor över till Italien finns från flera hamnar, ofta med interrailrabatt, den vägen vill många ta tillbaka norrut.

Köp Interrailkorten idag och spara hela 20%, rabatten gäller till 4 januari. Mejla info@railtic.com för alla priser och mer info.

#railtic #interrail #kroatien #rivieraninomräckhåll #tågsemester #togrejser

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.