Ökar takten med Railtic.com!

Sedan jag startade eget har jag ju ägnat mig åt att skriva, ha roliga uppdrag och att resa, särskilt med tåg hela vägen till Rivieran. Nu ökar jag möjligen takten i galenskap och kommer ägna mer tid åt den digitala resetjänsten Railtic.com. Det är och ska vara enkelt att boka alla tågbiljetter på samma ställe. Förra veckan kom dessutom goda nyheter från EU: 2021 blir European Year of Rail!

Förhandlarna inom EU enades om en gemensam plan för att öka tågresandet under hela nästa år. ”European Year of Rail” ska vara en del i EUs Green Deal. Syftet är att få fler turister, affärsfolk såväl som godsföretag att välja järnväg som transportsätt.
Gare de Nice i coronatiden foto Maria Unde Westerberg
Gare de Nice i coronatiden foto Maria Unde Westerberg

Vi vet ju att tåg är lika underbart nu som alltid och dessutom bättre än andra transportmedel på många sätt: det är nästintill klimatneutralt, energieffektivt, ger god resistens i kris och har hög säkerhet.

Men de senaste årens nyväckta intresse för tågresande återspeglas på fler nivåer. Ett antal europeiska tågbolag återupprättar tidigare övergivna nattåg (Paris-Nice?) såväl som regionala järnvägslinjer. Samordningen mellan operatörer ökar och fler nationella bolag öppnar upp sina biljettsystem, till exempel i Spanien. Särskilt glädjande är att Europeiska investeringsbanken nyligen sa att man vill skrota stödet till nya flygplatser och införa strängare kriterier för motorvägsfinansiering, till förmån för infrastruktur för järnväg.
Kvinnan på perrongen foto Maria Unde Westerberg
Kvinnan på perrongen foto Maria Unde Westerberg

Railtic.com drar vi vårt strå till stacken genom att fortsätta utveckla tjänsten, med bättre filtreringar, interrail mm. Redan nu kan du köpa biljetter hela vägen genom Europa hos oss. Och även om vi inte åker nånstans just nu, så kan vi drömma och planera inför nästa år.

Maria Unde Westerberg i Hamburg
Maria Unde Westerberg i Hamburg

Vart längtar du idag? Var vill du äta lunch längs vägen och vilken avstickare är du nyfiken på? Välkommen in på Railtic.com och bara hör av dig om du behöver hjälp med planeringen.

PS. Vill du vara med och testa? Under vintern kommer flera nya funktioner, du behövs☺️.

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.