Railtic har svettats med det krångliga, så att du slipper

Startupen Railtic är en digital tågresebyrå för att boka tåg över hela Europa. Med stöd från Vinnova vill vi göra det enkelt för dig att själv både söka och köpa alla tågbiljetter på ett och samma ställe.

Vår kraftfulla sökmotor letar igenom alla tusentals regler, rabatter och anslutningar hos de flesta av Europas tågbolag. Det vill säga: vi har svettats med det jobbiga, så att du slipper. Vart drömmer du om att ta tåget i sommar?

Varför måste jag skapa konto och ange födelsedatum?

Familjen Holmer på väg mot skidåkning i Zell am See foto Maria Unde Westerberg
Familjen Holmer på väg mot skidåkning i Zell am See foto Maria Unde Westerberg

Du kan alltid söka fram tider utan konto, inom kort även spara dina tänkta rutter. Vill du också få prisförslag? Med rätt uppgifter letar Railtic direkt igenom alla de hundratals rabatter och priser som kan vara möjliga för dig och ditt sällskap på olika tågbolag. Och vi lovar, inga uppgifter säljs eller lämnas vidare till någon annan än de vi faktiskt förmedlar biljetter åt?.

Varför står det Ingen biljettyp tillgänglig? Jag vet ju att det finns tåg som går den sträckan.

Railtic visar upp alla avgångar i realtid och just nu lever vi med corona. Många tågbolag ändrar sina avgångar från dag till dag, ibland stänger de också av sina bokningar för andra aktörer. Prova att söka på ett datum längre fram eller mejla oss på info@railtic.com så ska vi försöka hjälpa er hitta rätt avgångar.

Varför får jag upp konstiga byten mitt i natten istället för nattåg?

Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg
Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg

För att den söker de snabbaste rutterna först. Vi vill dock ge dig bra alternativ för din resa så i vinter jobbar vi vidare med funktioner för att filtrera på olika smarta sätt.  På dagen är det ofta viktigast att komma fram fort. En del som åker nattåg vill sova så länge som möjligt, andra går hellre upp och byter tåg i ottan, för att komma fram till målet ett par timmar tidigare. Tips, utgå ifrån var du vill äta lunch eller middag och sök en kortare sträcka i taget!

Blir det samma pris som om jag köper hos varje bolag för sig?

Bild från railplannerappen Maria Unde Westerberg
Bild från railplannerappen Maria Unde Westerberg

Som alla resebyråer tar vi ut en liten avgift på bokade biljetter. Fördelen för dig är att du dels att du kan själv kan boka allt på ett ställe, dels får alla biljetter i en bokning hos Railtic, även över flera olika landsgränser.

Vad händer om mitt tåg är försenat och jag missar min anslutning?

Europeiska RV
Anslutningsförsäkring med Europeiska RV

Railtic erbjuder en anslutningsförsäkring i samabete med Europieiska. Med den kan du få hjälp dygnet runt, om du blir försenad och missar ett tåg eller måste sova över natt. En del tågbolag samarbetar och garanterar att du kommer vidare, till exempel danska DSB och tyska DB. Över gränserna till Belgien, Frankrike och många fler, där gäller det inte alls. Om du vill känna dig trygg kan vi varmt rekommendera den.

Kan jag köpa och boka interrail hos Railtic?

Rivieranboken på köpet med Interrailpass
Rivieranboken på köpet med Interrailpass

Absolut, än så länge manuellt men vi lägger snart till även platsbokning för Interrail i tjänsten. Just nu får du dessutom en ursnygg och praktiskt resehandbok på köpet! ”Rivieran inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” ger dig såväl bästa vägarna ner som längs Rivieran, och är fylld med personliga och praktiska tips för både den vana och ovana tågresenären. Mejla oss på info@railtic.com för mer info och priser!

Välkommen in att prova! Vad undrar du mer över?

#railtic #interrail #rivieraninomräckhåll #tågsemester #togrejser

Vinnova logotype
Vinnova logotype
Railtic logotype
Railtic logotype

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.