Ta tåget till surfen i Biarritz, eller kanske i Portugal?

Merci beaucoup alla som hängde med på tåget ner genom Europa igår! Turen gick via Hamburg med nattåg till Basel, en dag i Paris och nytt nattåg ner mot Toulouse och Biarritz??‍♀️. Sedan vi styrde kosan mot Rivieran och den fina vingården @domainerabiega inklusive lite smakprov på vad de även säljer i Sverige.

Kvinnan på perrongen foto Maria Unde Westerberg
Kvinnan på perrongen foto Maria Unde Westerberg

Sugen på att surfa längs Atlantkusten? Oavsett vilken rutt du tar innebär det ofta byte av både tåg och station i Paris. Att spendera dagen där är ju aldrig fel. Det är lätt att ta sig mellan alla stationer med buss eller tunnelbana, gärna via till exempel Luxemburg-trädgården för att få både god lunch, lite frisk luft och sol på näsan. Men tänk på att det finns nio större stationer som i en stjärna runt centrum beroende åt vilket håll du ska vidare, så kolla noga vilken du ska till! Er har jag ju redan tränat på genom hela Europa, inklusive att skicka er till helt fel station i Paris.

Det går direkttåg till Biarritz flera gånger om dagen från Gare de Montparnasse. Ett annat sätt är att ta nattåget mot Toulouse från Gare d’Austerlitz 22.21. Surfare kliver av i ottan i Bordeaux för att fortsätta ner till Biarritz och de riktigt stora vågorna. Ta in på Victoria Surf direkt ovanför Grand Plage, där fyren vakar över både surfare och sjömän. Eller ta bussen upp till de mer undanskymda men minst lika bra surfställena Hossegor eller Vieux Boucou.

Spårvagn i Lissabon foto Maria Unde Westerberg
Spårvagn i Lissabon foto Maria Unde Westerberg

Får du inte nog? Gör stopp i urgulliga Saint-Jean-de-Luz och sedan nästa nattåg vidare, från Hendaye till Lissabon och Sintra??‍♀️
?: @parismatch_magazine
#railtic #surf #biarritz #hossegor #vieuxboucou #saintjeandeluz #lisboa #sintra #interrail #tågsemester #togrejser

 

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.