Vilken rolig dag!

I lördags var det äntligen dags för Tågsemesterträffen. Det vill säga, facebookgruppen Tågsemester.nu live, på Clarion Hotel Stockholm.  Mer än tusen av de numera cirka 75000 medlemmarna träffades för att ta del av både reseupplevelser på längden och tvären. Vilken superrolig dag det blev!

Tågsemesterträffen alla berättare Maria Unde Westerberg
Tågsemesterträffen alla berättare Maria Unde Westerberg

Några av oss hade dessutom förmånen att själva få bidra med berättelser på scenen. Och vilken rolig dag vi hade! Helt proppfullt två gånger om i stora bankettsalen, grymt intressanta berättelser och en massa ny kunskap som vi fick oss till livs.

 

 

 

 

Soundcheck
Soundcheck

Vi berättare träffades redan innan, åt en god vegansk lunch ihop och gick igenom körschemat och hade soundcheck.

 

 

 

 

Tågsemesterträffen med Helen Tronstad Maria Unde Westerberg
Tågsemesterträffen med Helen Tronstad Maria Unde Westerberg.

Väder-Helén närmast mig hade just kommit hem från sin tur till Thailand med tåg både fram och tillbaka. Hon hade just fått ett nytt barnbarn men skulle nog åka Bergenbanan så småningom.

 

Didrik van Hanoecker åker varje år med flera andra familjer och spanar på fåglar, stora och små djur. Bra tips för barnfamiljer med glasspoäng när man sett nya arter!

 

 

Ludvig har tagit tåget så långt han kan runt jorden och har fyllt sin livskvot med flyg, Hanna fortsätter ta tåget tack vare att hon hamnade i djurkupén, Anna tipsade om sträckan mellan Belgrad och Montenegro som jag blev väldigt sugen på.

 

 

Ellinor Eke Tågesemesterträffen
Ellinor Eke med hela packningen för skidresan

Ellinor Eke hade med sig hela packningen och berättade om hur de tagit tåget till skidorterna under att antal år. Två tusen kostar det att hyra utrustningen på plats i Alperna, kanske värt att släpa ändå?

 

 

Karin Bagge Tågesemesterträffen Maria Unde Westerberg
Karin Bagge reste med alla barnen

Karin Bagge åkte med man och alla fyra barnen. Ner till Amsterdam hade de allt planerat men sedan? Det löste sig galant, alla hade livets bästa semester!

 

 

Henrik Östman och Love gillar Marseille på Tågesemesterträffen
Henrik Östman och Love gillar Marseille Tågesemesterträffen Maria Unde Westerberg

Henrik Östman hade med sig son Love, de gillar också rivieran och finns under hashtaggen #Liveti Marseille. Ser fram emot att träffa dem vid Medelhavet i sommar.

 

 

Jakop Dalunde varför det är trångt på spåren
Jakop Dalunde varför det är trångt på spåren Tågesemesterträffen

EU-parlamentarikern Jakop Dalunde i sin tur hintade för oss redan vid lunchen om en stor nyhet under söndagen. Och den gillade vi, att regeringen sätter av 50 miljoner för att upphandla nattåg mot Europa. Yay! Mest ökade han på vår kunskap om vad som krävs för att vi ska få en bra infrastruktur för tåg i hela Europa, regelförenkling men också att olika bolag inom kort måste samordna sina bokningssystem. Det tackar vi stort för!

 

Pär Helgesson SJ Tågsemesterträffen
Pär Helgesson SJ Tågsemesterträffen

Även SJ hade ett pass om hur det faktiskt ser ut idag med tågkostymen i Sverige. Den är onekligen ganska trådsliten med förhoppningsvis komer också tillräckliga resurser för att den ska klara de behov den svenska tillväxten kräver.

 

Finska Inari och danska Britt var också på Tågsemesterträffen
Finska Inari och danska Britt var också på Tågsemesterträffen

Emellan passen fick jag också tillfälle att hälsa på Inari Virkkala från den finska motsvarigheten till Tågsemester, och danska Britt som är aktiv i Danmark. Kul!

 

 

 

 

De bästa! Andreas Sidkvist, Susanna Elfors och moderatorn Catarina Rolfsdotter
De bästa! Andreas Sidkvist, Susanna Elfors och moderatorn Catarina Rolfsdotter

Tusen tack till värdarna Susanna Elfors och Andreas Sidkvist och inte minst, dagens grymma moderator, Catarina Rolfsdotter. Som fann sig snabbt när dragplåstret Fredrik Lindström ställde in i sista stund pga sjukt barn. då blev det tågyoga istället, perfekt när man sitter många timmar längs vägen. 

Välkomna att fortsätta hänga med oss på resan söderut, här och på @rivieraninomrackhall på Instagram. Tåget går på torsdag kl 8.25?
#rivieraninomräckhåll #tågsemesterträffen #tågsemester

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.