Languedoc inom räckhåll

Languedoc inom räckhåll: Med tåg till ännu fler upplevelser i södra Frankrike

Languedoc_omslag_mindre
Languedoc inom räckhåll omslag, mindre

Resehandboken, ”Languedoc inom räckhåll, med tåg till ännu fler upplevelser i södra Frankrike” visar vägen för dig som längtar till södra Frankrike och som vill resa på ett lite annat sätt, med tåg. Följ med till de böljande landskapen där värmen från Medelhavet möter svalkan från bergen.

Uppföljaren till populära Rivieran inom räckhåll innehåller ännu fler fantastiska rutter för dig som vill skippa flyget till södra Frankrike. Här kan du läsa om var du hittar den goda maten, de bästa skaldjuren och finaste vandringarna, plus hur du fyndar bäst på antikmarknaden. Oavsett om du är på semester, har eget boende eller funderar på att köpa, här får du mycket för pengarna.

Här kan du beställa böckerna och få tips om nya rutter, om Languedoc, Occitanie, Rivieran och om tågresan hela vägen dit.

Maria Unde Westerberg är tågreseexpert och bor i Frankrike på deltid. I boken delar hon generöst med sig av uppdaterade råd om hur man bokar tågbiljetterna samt personliga upplevelser och praktiska tips för hela resan genom Europa.

Maria Unde Westerberg 1
Maria Unde Westerberg 2
Maria Unde Westerberg 2
Maria Unde Westerberg på Snälltåget jpg
Maria Unde Westerberg på Snälltåget

Första boken i serien, ”Rivieran inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” kom till ur ett blogginlägg, där Maria svarade på en fråga en flygrädd läsare på Kristina Svensson blogg tomatsallad.nu. Tåg och Rivieran visade sig vara mycket populärt ihop och många av er har velat se en uppföljare om just Languedoc.

Languedoc inom räckhåll vill ge inspiration om det för många okända område som fortfarande ofta kallas Languedoc, men idag egentligen är stora delar av regionen Occitanie från Marseille till spanska gränsen. Mat, vin, vandringar, antikmarknader och vackra byar.

Men den vill också att få fler att ta tåget och att våga mer. Boken är därför fylld av många praktiska tips om att ta tåget, både dit och där. Förhoppningsvis blir du nyfiken på mer i området och vågar hoppa på tåget. Om du så ska på resa med kompisarna och för att köpa ett eget hus, här får du väldigt mycket för pengarna för att både leva och bo. Runt hörnet finns dessutom alltid något nytt att upptäcka, vilket vi också fortsätter dela med oss av  i sociala medier på Facebook och Instagram.

Läsprov Languedoc inom räckhåll
Läsprov Languedoc inom räckhåll
Maria Unde Westerberg med Rivieranboken, foto Mats Eriksson
Maria Unde Westerberg med Rivieranboken, foto Mats Eriksson

Bokomslag Rivieran inom räckhåll kvadratisk Kristina Svensson
Bokomslag Rivieran inom räckhåll kvadratisk Kristina Svensson

Förlaget Within Reach drivs av Maria Unde Westerberg. Hon älskar att resa, bor på deltid i Nice men är även mycket förtjust i Languedoc, med dess nya fokus på hållbarhet, tradition och terroir, i allt från mat, de nya ofta fantastiska vinerna till den spännande historien. Sedan några år tar Maria alltid tåget hela vägen genom Europa, hittills har det blivit snart trettio olika rutter. Nästan alltid med vägen om Languedoc, som har så extremt mycket mer att bjuda på än hon kunde ana.

Format: Häftad (Danskt band)
Språk: Svenska
Antal sidor: 192
Utgivningsdatum: 2022-06-16
Förlag: Within Reach förlag
ISBN 978-91-519-1198-4

För omslag och form står Anna Gunneström, som även gjort det snygga omslaget till Rivieran inom räckhåll.

Så, på allmän begäran, voilà! Den nya boken finns ute i handeln nu, lagom tills vi alla vill ut och lufta oss igen. För dig som längtar till Languedoc, efter att ta tåget eller bara känna en doft av hav och garrigue hemifrån fåtöljen, à laisir! Här kan du beställa dina signerade ex av boken Languedoc inom räckhåll.

Vad längtar du efter allra mest just nu?

För pressfrågor, föredrag och bokprat kan du kontakta Maria på maria@withinreach.se eller på telefon 070-4988690.

Ostronskugga vid etangen Foto Maria Unde Westerberg
Ostronskugga vid etangen Foto Maria Unde Westerberg

#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #languedoc #languedocroussillon #occitanie #skandoc #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #tågsemester #tågrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll  och Rivieran inom räckhåll. De finns förstås också att köpa också Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Plus att låna på många bibliotek!

Bon voyage?