5 tips till chefer och ledare för att skapa en fantastisk medarbetarupplevelse

I takt med den digitala transformationen pågår även en annan förflyttning. Kultur och engagemang har fått sällskap av medarbetarupplevelse eller EX, employee experience. Nyare forskning från bland andra Jacob Morgan visar nämligen att de företag som satsar långsiktigt på hela upplevelsen också har upp till fyra gånger högre vinst och dubbelt så hög genomsnittlig avkastning som de som inte gör det.

Det lönar sig alltså att satsa mer på medarbetarupplevelsen som helhet. Låt det dessutom ske i samarbete mellan HR, IT och kommunikation med full support från högsta ledningen, så har ni alla förutsättningar att lyckas både hitta, behålla och få tillbaka de medarbetare ni behöver. Att vara den arbetsplats de nya talangerna vill välja, bland alla de förslag som droppar in via LinkedIn varje dag.

Medarbetarupplevelsen idag ÄR varumärket. Står ni för den innovativa kultur som medarbetarna längtar efter och vill kanalisera sitt engagemang för? Har ni lika snygga digitala verktyg på plats på jobbet som vi använder privat? Bra! Här kommer fem konkreta tips på hur ni kan göra den ännu bättre.

Fundera över vad som faktiskt är möjligt för er. Vad ligger inom räckhåll men ändå är utmanande för dig, din chef eller högsta ledningen?

Oavsett vad det är, du kan börja jobba, någonstans är det möjligt. Skyffla helt enkelt där du kan. Och ring om du vill ha tips, hjälp eller bara ta en kopp kaffe för att se vad som ligger inom räckhåll för dig och er.

Heja!

Maria

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *