5 tips till chefer och ledare för att skapa en fantastisk medarbetarupplevelse

I takt med den digitala transformationen pågår även en annan förflyttning. Kultur och engagemang har fått sällskap av medarbetarupplevelse eller EX, employee experience. Nyare forskning från bland andra Jacob Morgan visar nämligen att de företag som satsar långsiktigt på hela upplevelsen också har upp till fyra gånger högre vinst och dubbelt så hög genomsnittlig avkastning som de som inte gör det.

Det lönar sig alltså att satsa mer på medarbetarupplevelsen som helhet. Låt det dessutom ske i samarbete mellan HR, IT och kommunikation med full support från högsta ledningen, så har ni alla förutsättningar att lyckas både hitta, behålla och få tillbaka de medarbetare ni behöver. Att vara den arbetsplats de nya talangerna vill välja, bland alla de förslag som droppar in via LinkedIn varje dag.

Medarbetarupplevelsen idag ÄR varumärket. Står ni för den innovativa kultur som medarbetarna längtar efter och vill kanalisera sitt engagemang för? Har ni lika snygga digitala verktyg på plats på jobbet som vi använder privat? Bra! Här kommer fem konkreta tips på hur ni kan göra den ännu bättre.

Fundera över vad som faktiskt är möjligt för er. Vad ligger inom räckhåll men ändå är utmanande för dig, din chef eller högsta ledningen?

Oavsett vad det är, du kan börja jobba, någonstans är det möjligt. Skyffla helt enkelt där du kan. Och ring om du vill ha tips, hjälp eller bara ta en kopp kaffe för att se vad som ligger inom räckhåll för dig och er.

Heja!

Maria

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.