Håller ditt ledarskap för det Millenials kräver?

Ungdomarna ställer ju helt orimliga krav?! Inte nog med att de ska ha feedback i tid och otid, de vill ha nya titlar, högre lön och en massa utbildningar redan efter några månader på nya jobbet. Och det kan man antingen försöka trycka tillbaka, och stå utan surt förvärvad personal igen. Eller ta hjälp av teknik och sunt förnuft för att ge dem det de behöver, och få dem att blomstra och stanna kvar istället.

I de trender som driver HR syns tydligt att de som investerar i datadrivna processer och verktyg också lyckas visa strategiskt goda resultat av sitt arbete. Det är bra men bara analyser räcker inte. Digitaliseringen ställer också skyhöga krav på de som ska få hjulen att snurra där ute: ledarna.

Ledarskap bortom all kontroll

Titeln kan vara chef, projektledare eller teamcoach. I grunden handlar ledarskapet om samma saker som alltid. Att förmedla både uppdraget och hur allt hänger ihop. Att se medarbetarna i ögonen, motivera och få igång det engagemang som vi vet är intimt kopplat till goda resultat.

Det som är annorlunda är tiden och rummet och en sak är klar, detaljstyrning och kontroll funkar inte alls längre. Det enda vi kan jobba med är att motivera, utmana var och en efter sina behov och bekräfta det de gör rätt. Med feedbackkultur och regelbundna mätningar går det dessutom smidigt att styra in det som eventuellt svajar.

De unga talangerna som vi ofta kallar Millenials, sätter dessutom balans i livet och flexibilitet överst på sin lista.

Visst är det spännande?

Nycken till framgång ligger i att kommunicera klokt och strukturerat, visa tillit till teamet och att dra nytta av de digitala verktygen vi har till hands.

Läs mer på Innofactors blogg här. Hur gör ni? Vad behöver ni hjälp med?

 

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *