Sju digitala HR-tips som ökar värdet i strategiska beslut

Vill du att HR ska spela en nyckelroll i den nya digitala utvecklingen i din organisatione? Ställ då helt nya krav på medarbetarupplevelsen som helhet. För att vara attraktiv som arbetsgivare måste de olika delarna nu hänga ihop: en bra företagskultur med sunt ledarskap, tydliga mål och vision, snygga digitala verktyg OCH en fysisk arbetsplats där medarbetarna vistas för man att man vill, inte för att man måste.

På Innofactors blogg ger jag idag sju tips som ökar värdet för HR att påverka hela organisationens strategiska beslut.

  • Gör gemensam sak med marknad, kommunikation och IT för att få högsta ledningens helhjärtade stöd.
  • Ställ krav på en lättanvänd digital arbetsplats med molnbaserade appar och verktyg som liknar dem vi har privat.
  • Stötta cheferna helhjärtat i att göra rätt saker, nämligen att vara de kärleksfulla, modiga och tydliga ledare de gärna vill vara. Och att vara bra förebilder med balans i sina egna liv. Vi måste alla jobba smartare på våra nya flexibla arbetsplatser, inte mer.
  • Gör regelbundna pulsmätningar, feedback och undersökningar
    Analysera, våga prova och våga misslyckas för att också lyckas.
  • Öka den interna mobiliteten med många och snabba karriärvägar. Två av tre Millenials tror visserligen också enligt Deloitte att de byter jobb inom några år. Låt det ske internt först och spara enorma resurser.
  • Fokusera på de människor ni redan har. Erbjud ett brett utbud av utbildningar, gör det enkelt att öka sin kompetens. Särskilt som ledare för det är vi alla numera. Utnyttja gamification och den nya typen av micro-learning med korta kurser på fem-tio minuter som erbjuds på, till exempel Googles Digitalakademin och på LinkedIn.
  • Uppmuntra medarbetarna att själva lägga in kompetenser och nya projekt i sin profil på LinkedIn och koppla den via MS Talent till hela HR-processen.

De arbetsgivare som är mest attraktiva har alla bitar på plats och skapar helt enkelt goda sammanhang, där medarbetarna trivs och kan utvecklas samtidigt som det är tillåtet att både lyckas och misslyckas.

Vad ligger inom räckhåll för er?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.