Människorna är ALLTID viktigast!

Den digitala transformation drivs av teknologisk utveckling men människorna är fortfarande alltid viktigast. Visa dem kärlek med den medarbetarupplevelse de förväntar sig. Försäkra dig om att gränssnitt, appar och alla plattformar på jobbet är lika moderna, snygga och användarvänliga som de vi använder privat. Har ni verktygen på plats från en onboarding som skapar ögonblicket medarbetaren minns och genom hela medarbetarresan? 

Med rätt verktyg menar vi till exempel en digital arbetsplats som inte bara skapar effektivitet och underlättar vardagen. Den uppmuntrar också till samarbete och att lära av varandra med Growth mindset, där vi kämpar på tillsammans istället för att drunkna som bekräftelseknarkare. Börja gärna med att släppa redaktörskapet fritt på intranätet. Det enda som kommer hända är att alla börjar bidra till varandras texter och content, allt blir bara bättre. 

Framför allt ska du involvera alla dina medarbetare, såväl nya som gamla rävar, i att ta fram digitaliserade processer, chatbotar och AI med appar. Uppmuntra till samarbete, lyssna både på de unga galna och de äldre med erfarenhet men som säkra sitter på någon helt grym idé om hur det skulle kunna funka. Lös problem agilt med innovation som drivkraft och tveka inte att använda influencers som draglok. Vad är det värsta som kan hända liksom? 

Revisions- och rådgivningskonsulterna PWC startade ett HR tech lab utifrån kravet hos en galen nyanställd som menade att om ett år skulle han på heltid driva något nytt som byrån aldrig tidigare hade ens sett. Modigt och helt i linje med att skapa en fantastisk medarbetarupplevelse! 

Med lång och gedigen erfarenhet av praktisk förändringsledning i alla delar av komplexa projekt finns vi här för att facilitera processen. I nätverket finns dessutom en mängd mycket kompetenta kollegor så att vi kan rycka ut med hela team om det är vad ni behöver. Självklart bistår vi även med handledning och stöd för individer, chefer och projektledare.

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *