Nattåg eller hotell på vägen ut i Europa?

Nattåg eller hotell är förstås en smaksak men helt klart många fler än vi som börjat gilla nattåg. I veckan kom nyheten att Tyskland, Frankrike, Österrike och Schweiz bestämt ett större samarbete, bland annat med ett antal nya nattågslinjer från slutet av 2021. Det tackar vi för.

Att förflytta sig samtidigt som tåget gungar oss till sömns är ett trevligt sätt att ta sig fram längre sträckor. Några hundralappar extra på sovkupé med bäddad säng, goodiebag och högre komfort är förstås skönast. Men bara att snabbt ta sig vidare kan vara värt även med sittplats, kudde och en liten filt.

Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg
Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg

Norrifrån börjar Snälltåget köra sina nyrenoverade vagnar över Jylland och Hamburg till Berlin redan till påsk och franska SNCF återinför nattåget mellan Paris och Nice. Därifrån ser vi fram emot att en dag hoppa på det ryska tåget, med destination Moskva. Vilken sträcka drömmer du om?

PS. Passa på att köpa Interrailkortet hos @railtic med 20% rabatt på alla kategorier fram till 4 januari. Den fina boken Rivieran inom räckhåll ingår just nu som julklapp, med många praktiska tips både för tågresan och om Rivieran. Mejla info@railtic.com för mer info och alla priser🎄

Railtic logotype
Railtic logotype

#railtic #transeuropeexpress #rivieraninomräckhåll #tågsemester #togrejser

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *