Nattåg eller hotell på vägen ut i Europa?

Nattåg eller hotell är förstås en smaksak men helt klart många fler än vi som börjat gilla nattåg. I veckan kom nyheten att Tyskland, Frankrike, Österrike och Schweiz bestämt ett större samarbete, bland annat med ett antal nya nattågslinjer från slutet av 2021. Det tackar vi för.

Att förflytta sig samtidigt som tåget gungar oss till sömns är ett trevligt sätt att ta sig fram längre sträckor. Några hundralappar extra på sovkupé med bäddad säng, goodiebag och högre komfort är förstås skönast. Men bara att snabbt ta sig vidare kan vara värt även med sittplats, kudde och en liten filt.

Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg
Efter nattåget i Hamburg Maria Unde Westerberg

Norrifrån börjar Snälltåget köra sina nyrenoverade vagnar över Jylland och Hamburg till Berlin redan till påsk och franska SNCF återinför nattåget mellan Paris och Nice. Därifrån ser vi fram emot att en dag hoppa på det ryska tåget, med destination Moskva. Vilken sträcka drömmer du om?

PS. Passa på att köpa Interrailkortet hos @railtic med 20% rabatt på alla kategorier fram till 4 januari. Den fina boken Rivieran inom räckhåll ingår just nu som julklapp, med många praktiska tips både för tågresan och om Rivieran. Mejla info@railtic.com för mer info och alla priser?

Railtic logotype
Railtic logotype

#railtic #transeuropeexpress #rivieraninomräckhåll #tågsemester #togrejser

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.