Certifierad enligt SAFe idag!

SAFe certifiering badge
SAFe certifiering badge

Idag har jag tagit klivet in i den nya världen, där allt utvecklas i en ständig rytm, enligt lean och agila principer för att skapa värde snabbt. Projekt med början och slut, det hör till det gamla. Före midsommar tog jag kursen inom det mest kända och etablerade ramverket, Scaled Agile Framework, SAFe. Och idag klarade min certifiering som Product Owner/ Product Manager. Grattis till mig! 

Vad innebär det då? Jo, eftersom väldigt många större företag och organisationer numera är på väg eller har gått över till att jobba helt och hållet agilt, ställs också krav på att konsulter ska behärska både språk och metoder.

För mig som har lång erfarenhet av att leda stora, komplexa projekt är de mesta av begreppen kända, men helheten och hur man arbetar för att få det hela att hänga ihop från agila team, till tåg, lösningar och och hela portföljer – nu har jag papper på min kunskap om hur det funkar också.

Kanske är det ändå alltid andra saker som gäller i slutändan, samma som jag tjatar om jämt. Att göra det komplexa begripligt, hitta gemensamma mål och att ha tydligt rytm, rutiner och riktigt roligt längs vägen. Vad tror du?

Hör av dig så tar vi en kaffe. Nu ska jag ha lite ledigt men är snart tillgänglig för nya uppdrag igen. Hur kan jag bistå dig och er?

Ha en fin sommar!

Maria

Smultron på strå
Smultron på strå

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.