Korsvirkesstaden Mirepoix

En bit väster om Carcassonne och ner mot spanska gränsen, finns en  särskilt charmig stad. Med korsvirkeshus, trävalv och alla pastellfärgade träluckor för fönstren kan man tro att man hamnat nånstans i närheten av Tyskland eller Alsace. Inte konstigt, men du är faktiskt i Mirepoix. Det har varit mötesplats för människor och influenser från olika delar av världen i alla tider.

Här kan du läsa hela artikeln på Escapat Magazine. Vinet du behöver för vinterns oväntade besök kan du beställa här.

Boken om Languedoc hoppas vi ska komma en bit in på 2021. “Rivieran inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike” , den finns redan och kan beställas på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Till dig själv eller som present till tågälskaren, frankofilen och bästa kollegorna på jobbet. 

Bon voyage!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


 

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *