Cykelspektaklet Tour de France i Nice

Här kommer färska hälsningar från Nice, där sommarens kanske enda spektakel hette Tour de France. Världens mest kända cykellopp går genom hela Frankrike varje år under september månad. Finalen avslutas alltid med målgång på Champs Elyssées i Paris, men starten är nästan lika viktig. 
Nice borgmästare Christian Estrosi lyckades redan för mer än ett år sedan få inte bara den första etappen av ”La Tour” till sin hemstad. Nej då, Le Grand Depart omfattar i år alla de tre inledande etapperna, som utgår åt olika håll från centrala Nice. Med argumentet att det inte längre är hållbart att flytta alla människor och all teknik för varje etapp. Och mördarbackarna runt Nice skulle ju ändå vara med.
Det där med corona som lamslagit allt, med förbud mot att folk får stå och heja längs vägen, det får man se som ren otur. Men på teve är allt fint, här kan du se ett sammandrag med de fina vyerna från dag 2, i bergen runt Nice. Att få se målgången till det loppet utanför vårt fönster är ju också stort, även om det gick lite snabbt. Särskilt med tanke på att de som swischade förbi just hade cyklat drygt arton mil över 2800 höjdmeter snabbare än jag kör bil i de kurvorna.
La Prom under Tour de France foto Maria Unde Westerberg
La Prom under Tour de France foto Maria Unde Westerberg
Väldigt kul att de målat om några stolar till cyklisternas ära. Vet du vad färgerna står för? Ledtråd, vinnaren är alltid först.
Tågresan med @marremam ner genom Europa finns nu även som höjdpunkt med alla stories samlade, kolla vårt instagramkonto.
Bonne soirée?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.