Välkommen till nya kontot Languedoc inom räckhåll!

Välkommen till Languedoc inom räckhåll, med inspiration om Languedoc, hela regionen Occitanie och resor med tåg! Gå genast in och följ det nya kontot @languedocinomrackhall på både Instagram och facebook. Senare i vår kommer äntligen även den nya resehandboken, ”Languedoc inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike”, som uppföljare till boken Rivieran inom räckhåll på samma tema.

Ostronskugga vid etangen Foto Maria Unde Westerberg
Ostronskugga vid etangen Foto Maria Unde Westerberg

Här kommer det bli en salig blandning av det bästa med hela regionen, från Marseille till spanska gränsen. Mat, vin, vandringar, antikmarknader och vackra byar. Plus förstås, många praktiska tips om att tåget både dit och där.

Languedoc-boken drivs och är skriven av, mig Maria Unde Westerberg och @marremam på instagram. Jag älskar att resa, bor på deltid i Nice och föredrar sedan några år att ta tåget hela vägen genom Europa. Varje gång en lite annan väg än förut, hittills har det blivit ett tjugotal olika rutter.

Maria Unde Westerberg på Snälltåget lätt
Maria Unde Westerberg på Snälltåget

Precis som i den förra boken, Rivieran inom räckhåll som jag skrev tillsammans med Kristina Svensson, är allt berättelser utifrån personliga upplevelser. Smultronställen för alla sinnen, som inte omedelbart kommer upp på Tripadvisor, lust och längtan, efter sånt som kan passa både dig som kommer första gången och er som bott där länge. Runt hörnet finns alltid mer att upptäcka.

Parc de Poêtes Beziérs, foto Maria Unde Westerberg
Parc de Poêtes Beziérs, foto Maria Unde Westerberg

Syftet är att inspirera och göra dig nyfiken på Languedoc, eller egentligen det som idag är hela regionen Occitanie, och att våga hoppa på tåget. Gärna både bokstavligt men också bildligt. Här måste man inte ha en förmögenhet för att hitta en egen plats på jorden. Hela regionen har så mycket att ge och man får betydligt mer för pengarna än på Rivieran, det kan jag lova.

Förbi Villfranche-sur-mer foto Maria Unde Westerberg
Förbi Villfranche-sur-mer foto Maria Unde Westerberg

Som nästintill expert på att resa med tåg och bra på Frankrike generellt, har jag också farit omkring mer än många även i den här regionen. Men, jag lutar mig också tungt mot experterna som kan allt om just där de håller till. Till exempel stjärnmäklaren @karinkloo som känner byarna bättre än sin egen ficka☺️.

Och boken är ju under produktion för att komma ut senare i vår. Vilka är dina bästa tips, som du absolut tycker ska vara med? Berätta i kommentarerna och varmt välkommen med på tåget!

Maria på tåget
Maria på tåget

#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #languedoc #languedocroussillon #occitanie #skandoc #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #tågsemester #tågrejser #interrail #nattåg

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Boken Rivieran inom räckhåll finns att köpa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Och att låna på många bibliotek!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.