Är du beredd redan innan medarbetarglappet uppstår?

Dagens medarbetare har örnkoll på sitt eget värde och drar sig därtill inte för att byta jobb stup i kvarten. Processerna med HR riskerar dessutom att ta alldeles för lång tid när någon slutar, naturligtvis precis när projektet befinner sig i ett kritiskt skede. Konsekvensen idag är att du som chef, på egen hand måste vara beredd.

Du måste hålla kompetens i pipeline redan innan behovet uppstår. Genom att ha ditt eget nätverk levande och kontakterna varma kan du skapa en brygga över, och snabbt få in nya, och rätt resurser.

60% av CEO:s i PWC rapport Workforce of the Future tror att ”få personer kommer att ha stabila, långa anställningar i framtiden”. För att snabbt få in ny kompetens när någon slutar kommer det bli allt viktigare att du själv som chefer håller igång ditt nätverk. Du behöver redan i förväg veta var de finns, helst redan också ha god kontakt med dem, innan HR tar över själva processen.

Läs mer om nya gig-ekonomin här i Tidningen Chefs långa intressanta reportage.

Som bonus när du är aktiv hamnar du själv också överst när andra söker. för vem har sagt att du måste stanna på samma arbetsplats hela livet?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.