Alla har rätt till en bra chef, särskilt när kollegorna är viktigare och chefen inte längre kan ha kontroll

Den nya typen av organisationer ställer skyhöga krav på cheferna att skapa en fantastisk medarbetarupplevelse. Förutom att leda både dig själv genom förändring, kriser och katastrofer, ska du leda andra till de resultat teamet i bästa fall fått vara med och påverka. Se till att få de verktyg och det stöd du själv behöver för att vara en bra chef!

  • På Lunds universitet pågår ny forskning i samarbete med Sveriges kommunikatörer bekräftar det vi anat under flera år. Från att chefen var viktigast och kunde peka med hela handen är det nu kollegorna vi vänder oss till för att informera oss, söka kunskap och samarbeta med, utan att blanda in chefen.Det innebär att du som chef numera bara kan jobba genom att motivera, förklara och skapa tydlighet i den vardag ni lever i. Dina medarbetare jobbar fritt och är fysiskt någon annanstans. De kanske inte ens är dina anställda utan konsulter, inhyrda eller uthyrda för tillfälliga uppdrag men ska ändå in i just den kulturen. Och som sagt, de lyssnar mer på kollegorna än på dig. Vilket i sig gör ditt kommunikativa ansvar tusen gånger viktigare.

    Några som förstått att mäta chefens vikt i guld är Google. Förutom att ge som löfte just att alla har rätt till en bra chef, satsar stora resurser på det några kallar mindfulness. Men det låter ju inte så sexigt, så Google kallar det Neuro hacking.  Lyssna på DIKs podd Dialog om hur nya vägar till mer hållbart ledarskap genom neurohacking.

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.