Rivierajul på Rabiega

I år firade vi jul på Domaine Rabiega, och vilken julmiddag! Gånger två faktiskt, eftersom vi först åt på bistron och sedan fick en ”liten” vickning hemma hos Yohan efter:)

Nu är den övre hotelldelen på Domaine Rabiega färdigrenoverad och klar, superfint inredd av Ellen, Micke och Blenda. Och vilka sängar!

Ett av rummen på Domaine Rabiega foto Maria Unde Westerberg
Ett av rummen på Domaine Rabiega foto Maria Unde Westerberg

De sov vi gott i men först var det julmiddag med Chèf Andreas Edlund på @bistrotrabiega. Helt delikata sillar men också fint syrade och vedugnsbakade rotfrukter av olika slag, en helt ljuvlig grillad anka till varmrätt och bland de godaste dessterter vi smakat. Då delade vi ändå en portion på fem, vi skulle ju till Yohan efter på ”ett litet ostron och ett glas”.

Andreas Edlund serverar glöggen på Bistrot Rabiega foto Maria Unde Westerberg
Andreas Edlund serverar den  helt hemgjorda glöggen på Bistrot Rabiega foto Maria Unde Westerberg
Julmums på Rabiega foto Maria Unde Westerberg
Julmums hos Yohan på Rabiega foto Maria Unde Westerberg

Det var förstås lite mer, rättare sagt ett helt bord uppdukat, plus doggybagarna Andreas och vi hade med från bistron. En kagge ostron till, sill och ännu fler små rester av crème brulée och macarons. Merci @andedlund och @yohan_adell_von_corswant!), oförglömlig kväll!

Men oavsett var man är, så visst är väl ändå mellandagarna de bästa? När allt är uträttat, färdigklappat och så klart det nu kunde bli. Resten, det blev inte gjort, och ingen märkte heller skillnad.

Jul på La Prom´ foto Maria Unde Westerberg
Jul på La Prom´ foto Maria Unde Westerberg

Här har vi haft småregn och lätt molnighet hela julen. Perfekt både för tredje vaccindosen och att ta långa, djupa andetag igen efter ett ganska kontrastrikt år. Längs havet när solen tittat fram, ingen skidåkning i år eftersom det regnade. Allra mest: med familjen. Där de tre nu ganska stora ungarna fortfarande gärna sitter tätt ihop och fnittrar i soffan.

De finaste, Ebba, Frida och Agnes <3 foto Maria Unde Westerberg
De finaste, Ebba, Frida och Agnes <3 foto Maria Unde Westerberg

Idag tog vi tåget över till Italien på långsam dagstur. Hur var dina mellandagar?

God fortsättning, allt ska bli bra?❤️☀️

#rivieraninomräckhåll #franskarivieran #mellandagar #domainerabiega #tågsemester #togrejser #interrail

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Boken Rivieran inom räckhåll finns att köpa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Och att låna på många bibliotek! Gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.