Snyggaste brunchen ever på Villa 165, högt ovanför Nice

Hör du till de lyckliga som hann äta brunch på Comptoir General Electric i Nice medan Ralph drev det? Nu kan du uppleva den igen, fast i full skala i en magnifik villa högst uppe på Cimiezkullen.

Sagolika buffén på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg
Sagolika buffén på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg

Och sällan har vi känt oss så välkomna i en sån ljuvlig miljö. Efter att ha fortsatt en försvarlig bit uppför kullen förbi Musée Matisse och Clinique Saint George, sedan på så slingriga vägar att Uber-chauffören knappt ville fortsätta, kommer man runt ett hörn. Et voilà, den vita Villa 165 med hela Nice som majestätiskt breder ut sina kullar ända ner till havet.

Med familjen Eriksson på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg
Med familjen Eriksson på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg

Ralph kommer och möter med ett varmt leende. Välkomna, känn er som hemma! Strax har vi fått ett glas Prosecco i handen  av den vänliga tjejen som också serverar och njuter en god stund med näsan mot solen och havet. När vi sedan också vänder blicken inåt, mot villan och mot maten är det svårt att avgöra vilket som är vackrast.

Magisk brunch på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg
Magisk brunch på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg

Nu finns det ju bara en första gång för allt, men här lovar jag att alla trivs och blir lika betagna. Inredningen är ursnyggt komponerad i rummets olika delar, där en liten brasa självklart sprakar i öppna spisen. För oss nordbor som en dröm med flödande solsken och femton grader varmt men det är ju ändå vinter i Nice. Säkert är att allt är genomtänkt för att passa ihop, med alla sinnen.

Ralph Nuss och Maria på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg
Ralph Nuss och Maria på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg

Efter att ha sålt CGE gjorde Ralph annat ett tag innan han köpte den nedgångna villan byggd 1960, ägnade två år att renovera den från grunden, inreda och sätta sin superestetiska touch på allt. I början av 2020 var allt klart, precis samtidigt som Frankrike gick i lockdown och allt stängde ner.

Ralph tycker ändå han har klarat sig väl.

– Självklart har det varit en prövande tid på många sätt, säger han, men såväl vännerna och de gamla kunderna fortsätter komma, igen och igen.

Han pysslar runt och justerar, en gaffel här, en liten äppelbit där, varje detalj mise en place. Färgerna är som explosioner, i stora vaser fyllda med tulpaner, i fruktstilleben och längs buffébordet. Medan vi väntar fylls det på med smaker och dofter i olika nivåer som en väl avvägd parfym. Klonget från olika material som försiktigt lockar till nyfikenhet, sorlet av gästerna som anländer i små grupper ute på terrassen.

Som ung gick han i butlerskola i London och när han såg vilka ställen som fanns att göra praktik, då tjatade han tills han fick igenom sitt val: hos svenska kungahuset i Stockholm Ralph kommer nämligen från Heidelberg, precis som drottning Silvia. Han hade serverat henne en gång förut vilket hon faktiskt mindes, och de fick en liten relation under det halvår han bodde i Stockholm. Han hälsar @kungahuset att hon är varmt välkommen till Villa 165 närhelst hon vill!

Ett av rummen på Villa 165 foto Maria Unde Westerberg
Ett av rummen på Villa 165 foto Maria Unde WesterbergVilla 165

Behöver jag säga att vi stannade hela eftermiddagen? Ralph vill inte ha mer än ett trettiotal gäster i taget men jag skulle ju gärna ha ett litet party där. Tre helt magiska rum finns dessutom, för de som vill stanna över natt eller flera dagar.

Men man måste boka, i god tid. Kontakt finns i profilen på @villa165

Brunch varannan söndag 11-16, lunch torsdag till lördag 12 -15 och självklart, privata fester för upp ett trettiotal personer men också pressvisningar, reklaminspelningar.

(Det kommer snart ett eget konto men följ #languedocinomräckhåll så länge. Och kolla i höjdpunkter på instagram, där finns flera från Languedoc med stories från våra olika turer☀️

#rivieraninomräckhåll #languedocinomräckhåll #franskarivieran #ilovenice #mittnice #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Boken Rivieran inom räckhåll finns att köpa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Och att låna på många bibliotek! Gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.