På besök hos Karin och Maffe Kloo i Beziérs

Många av er följare har tjatat om uppföljare till Rivieran-boken, och nu är vi på gång. Boken ”Languedoc inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike ” kommer förhoppningsvis ut redan under våren. Första stopp på researchrundan belv hos hus mäklaren Karin Kloo och hennes man Maffe i Beziérs
Boken är också största anledningen till varför Maria Unde Westerberg är i Frankrike en längre tid i vinter, och självklart innebär det minst en ny runda åt det hållet (ja vi är trippelvaccinerade, håller självklart avstånd och fortsätter tvätta händerna).
Cyklister på fina vägar i Languedoc, foto Maria Unde Westerberg
Cyklister på fina vägar i Languedoc, foto Maria Unde Westerberg

Intresset för hela regionen Occitanie, som den egentligen heter, växer starkt. Med bergen som fond som runt en jättearena breder det böljande landskapet ut sig, hela vägen längs Medelhavets sandstränder och etanger från Marseille till spanska gränsen. Här har munkar, riddare och köpmän mötts under flera tusen år. I blodiga krig men oftare för handel där alla vägar mötts. Vinet är numera av toppkvaliltet, maten alltid närodlad och skaldjuren direkt från etangerna är så goda att man vill gråta . Läs mitt reportage om Le St Barth de Tarboureich från senaste Rivieranytt här, och om favoriten mellan hav och land, Marseillan, här.

Samtidigt är priserna på hus och boenden helt andra än på Rivieran, här kan du få ett stort vinbondehus i urgulliga byar för en spottstyver. Plus maten, vinerna, skaldjuren?
Karin Kloo vet allt bästa husen att köpa i Languedoc, foto Maria Unde Westerberg
Karin Kloo vet allt bästa husen att köpa i Languedoc, foto Maria Unde Westerberg

Absolut bästa kontakten för alla som är nyfikna på Hus i Languedoc är generösa Hus i Languedoc -Karin Kloo Real Estate Alla som tittar på boende här i trakterna känner henne och ni som ens bara funderar lite grann – kontakta Karin! Hon lotsar er med varsam hand att hitta just er bästa by, lägenhet eller hus, så att var och en blir mer än nöjd.

Karin och Maffe Kloos eget hus i Beziérs, foto Maria Unde Westerberg
Karin och Maffe Kloos magiska hus i Beziérs, foto Maria Unde Westerberg

Karin bor i ett fantastiskt hus med sin man, violinmakaren Maffe i Beziers, precis vid tågstationen. Efter snart femton år i trakten vet de allt som är värt att veta. Om alla byarna förstås, att köpa hus eller lägenhet, om maten, bästa vinerna och vädret. Men också om kulturen. Maffe är med och driver en kulturförening som ordnar konserter med världsstjärnor på högst oväntade platser i närheten. Ett besök i den vackra träbyggnaden på Scène de Bayssan är väl värt.

Ulf "Maffe" Kloo är violinmakare,  foto Maria Unde Westerberg
Ulf ”Maffe” Kloo är violinmakare, foto Maria Unde Westerberg

Det många inte känner till är att Beziérs numera är centrum för film- och teveindustrin i Frankrike. Här spelas många filmer in, liksom eftermiddagarnas långkörare som hörs skvala ut från teveapparater över hela Frankrike, med Candice Renoir och Un Si Grand Soleil i topp.

Macarons hos Karin och Maffe Kloo, foto Maria Unde Westerberg
Macarons hos Karin och Maffe Kloo, foto Maria Unde Westerberg

När vi var där bjöd de dessutom på en ljuvligt generös lunch i sitt fantastiska vinbondehus, där solljuset flödar in genom den inglasade delens skyhöga fönster. Tusen tack @karinkloo och @klooluthier!

Det kommer snart ett eget konto men följ #languedocinomräckhåll så länge. Och kolla i höjdpunkter på mitt konto @marremam på instagram, där finns flera från Languedoc med stories från våra olika turer☀️

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Boken Rivieran inom räckhåll finns att köpa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Och att låna på många bibliotek! Gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Ett svar på ”På besök hos Karin och Maffe Kloo i Beziérs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.