Med tåg till Italien!


Nu tar vi tåget till norra Italien, vad måste vara med i nästa bok?

Maria på perrongen i Italien Foto Ulf Westerberg

Jag skriver ju på en ny resehandbok ”Italien inom räckhåll, med tåg till de bästa upplevelserna i norra Italien”. De tidigare  böckerna om Rivieran och Languedoc på samma tema är det roligaste jag gjort. God framgång och uppmärksamhet i press och poddar späder ju på lusten och självklart måste jag fortsätta skriva om det ni också önskar er! 

Omslagsskiss till Italien inom räckhåll

Mitt mål med nästa bok är att fortsätta utforska Italien, med slow food, slow tourism, överlag i långsam takt. Vin, vandringar, god mat, roliga upplevelser, den spännande historien. Med tåg och gärna till platser som är värda att få mer uppmärksamhet.

Vernazza Cinque Terre foto Maria Unde Westerberg

När vi åker söderut igen i oktober vill jag utforska de nya Treni Epressi med renoverade tågvagnar och Treni Storici som kommer att köra från bland annat Milano till toskanska och liguriska kusten. De ska visa upp mer okända regioner med stopp för vinprovning och guidade turer i omgivningarna. Mums!

Merlotdruvor färdiga att plockas på Escapat
Merlotdruvor färdiga att plockas

Jag älskar ju vin särskilt och vill alltid lära mig mer. Just nu har jag ett foto i huvudet som jag vill ta, på amaronedruvor som torkar traditionellt på fruttaio-galler av bambu, med vinklädda kullar i bakgrunden. Frågan är var jag hittar rätt vingård. Tips på det, nära tågstationen Domegliara S. Ambrogio strax norr om Verona?

Italiensk kiosk för sista-minuten-biljetter foto Maria Unde Westerberg
Italiensk kiosk för sista-minuten-biljetter foto Maria Unde Westerberg

Efter ett par veckor i Nice och på yogaretreaten i Saint Raphaël, kommer vi sedan ta en sväng längs östkusten och Marche innan vi vänder hemåt via Bologna, Wien och Slovakien.

Vad längtar du efter och tycker måste vara med i nästa bok, om #italieninomrackhall? Skriv i kommentarerna!

Maria

#rivieraninomräckhåll #italieninomräckhåll #languedocinomräckhåll #italien #amarone #italy #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

 

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.