49€-biljetten på tåg även i Frankrike

Ja, nu kommer 49€-biljetten även i Frankrike! Förra veckan blev det klart att Frankrike följer Tysklands exempel med enhetspris för alla TER lokaltåg. Biljetten kommer kosta 49€ i månaden och ska gälla också på Intercitytåg och ofta även i lokaltrafiken.
49€-biljetten även i Frankrike nästa år
Alla franska TER-lokaltåg är med i 49€-biljetten

Priset ska börja gälla från nästa sommar, ungefär samtidigt som flyg mellan orter som kan nås på 2,5 timme med tåg förbjuds. Just nu står att det gäller fransmän, men en elräkning borde räcka som vanligt.

Även Intercité och nattåg ingår i 49€-biljetten
Stora vinster med 49€-biljetten

I Tyskland har biljetten blivit oerhört populär både för turism och vanliga pendlare. Man beräknar att utsläppen från transporter minskat med minst en tiondel av bara den åtgärden. Ryktet säger att även Portugal inför en liknande biljett, fler länder kanske på gång?

Allez, vart skulle ni ta tåget med den biljetten? Direkttåget till Bordeaux följer Medelhavet innan det passerar hela Occitanie🚂

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.