Med SJs sovvagn Hamburg-Stockholm

Åka sovvagn med SJ nattåg till och från Hamburg? Det går numera utmärkt, SJ Euronight rullar varje kväll i båda riktningarna, sedan före jul även med minst en sovvagn och en sittvagn.

I min damkupé var det två sköna färdigbäddade sängar, en till mig och en till Anne från Nederländerna. Där fanns eluttag med två extra usb-portar och eget handfat så att man kan borsta tänderna inne i kupén. Toa och dusch finns i vagnsänden.

I varje vagn finns också en förstaklasskupé för 1-3 personer. Den har dubbelsäng uppe och tre fåtöljer där nere, som också kan tjäna som säng på natten. Den kupén är rymlig med trädetaljer och har även egen dusch och toalett där man till och med kan vända sig om utan att gå ut emellan.

Sedan hälsade jag på familjen Bagge, som har luffat runt hela jullovet. Firat jul med släkt Hilversum, badat i Medelhavet hos mig i Nice och åkt skidor i Italien.

 

Efter en god natts sömn kom tågvärden Arian och serverade frukostbox på sängen, som han snabbt bäddade om till fåtöljer med bord istället. Frukost ingår i sovkupé, men finns liksom drycker och snacks att köpa i minibistron i någon av vagnarna.

Arian berättar att det var väldigt mycket improvisation i början men mycket är bättre nu. Till våren sätter man på allt fler vagnar, kanske även en restaurangvagn inom Sverige.

Blir du sugen? Tåget avgår 17.34 från Stockholm och ankommer Hamburg Altona 6.35. Det innebär att du kan vara i Paris 16.05 och i Montpellier 20.11.

Allez🚂☀️

#languedocinomräckhåll #sjeuronight #resmedsj #southoffrance #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #rivieraninomräckhåll #italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.