Gör stopp i Bryssel!

Stopp i Bryssel på väg till eller från Medelhavet? Då kan vi upplysa om att det finns mer att se än Manneken piss och Grand Place. Mycket roligare är att gå lite söderut och upptäcka de egna kommunerna St Gilles och Ixelles.

Börja med att styra kosan mot Parvis Saint Gilles, cirka tio minuter från tågstationen Bruxelles-Midi. Längs den breda gatan är det marknad med lokala producenter på söndagar och onsdagar. De flesta av uteserveringarna längs torget har öppet varje dag. Men våfflan jag fick i marknadsståndet allra längst ner på vänster sida, den var bland det godaste jag ätit.

Fortsätt sedan upp förbi det störta rådhuset i Bryssels minsta kommun. Följ spårvagnsspåren och du är snart i supertrevliga Ixelles. Köp bröd på bästa bageriet Le Saint Aulay, besök art noveau-arkitekten Hortas hus och stanna hela kvällen runt Place Châtelain. Café Populare, Ötap och stället på hörnet, så nytt att det ännu inte har något namn. Men massor av folk.

Sova över? Med fördel hos en vän som skaffat världens gulligaste Simson, tack Fredrik❤️ Andra boenden finns förstås också, kolla runt på olika sajter. Stanna till i Bryssel, rekommenderas!

PS. Blev du nyfiken på Marias hemresa i sovvagn med SJ Euronight? Kolla inlägget här!

#rivieraninomräckhåll #bryssel #bruxelles #frenchriviera #rivieran #cotedazur #southoffrance #italieninomräckhåll #languedocinomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.