Bäst mat och dryck i Nice just nu

Vart ska vi gå för god mat och dryck i Nice? Det är den första frågan alla ställer så här kommer här några extratips.
Sardinburk på bar de Degustation Nice Foto Maria Unde Westerberg

@bardeladegustation är ett stamställe i gamla stan, i soligaste hörnet av Place de la Justice. Kom för frukostvåfflorna eller ta en sval apéro och tapas framåt eftermiddagen. Sardiner, blomkålstabboleh, goda ostar…

Baren ägs av älsklingarna på @bistrot_dantoine_nice uppåt gatan, där tidigare köksmästaren återvänt. Beställ bord!
Bästa vinbaren La Treille Nice Foto Maria Unde Westerberg

Ett glas på @destillerieideal snett emot funkar alla tider, liksom att avsluta vilken kväll som helst med livemusik på Waynes, pop&rock, eller Shapko med jazz &soul.

Men fortsätt upp i gamla stan och leta dig fram till @latreillenice Samma ägare som till ljuvliga @lapartdesangesnice men i mindre format. Mycket gott under en praktfulla vinranka, i korsningen där gränder och trappor möts.
Vi vill också slå ett slag för området ovanför stationen, Liberation. Där är marknad på båda sidor om spårvagnsspåren alla dagar utom måndag.
Marknaden vid sidan av Liberation i Nice Foto Maria Unde Westerberg
Kronärtskockor Foto Maria Unde Westerberg
Inne på marknaden i Nice Foto Maria Unde Westerberg

Missa inte ett besök inne i lilla Cité Marchand Docks de la Riviera, uppe till höger om Place General du Gaulle. En mer genuin marknad med full ruljangs i alla hörn och varje skylt i original. Ta en kaffe bland gubbarna som tycks ha vuxit fram med inredningen.

Ostron och skaldjur Foto Maria Unde Westerberg
Plat du Jour-tavla Nice Foto Maria Unde Westerberg
Café Gourmand Nice Foto Maria Unde Westerberg

Gå sen över på andra sidan rondellen till fiskmarknaden. Där går den kräsne på Brasserie Gambetta och/ eller köper hem pinfärska mollusker, skaldjur och fisk direkt från madamerna. Vi tycker det är roligare med lunch på Le Bonjour framför stånden. Vällagade, stora portioner god husmanskost och mumsig Café gourmand för bara 6€.

Trevlig kväll på Le Boréal Nice Foto Maria Unde Westerberg

Gamla stationen Gare du Sud öppnade igen för någon vecka sedan, men ta hellre en sväng förbi Henrik på @leborealnice en bit ner. Där kan du känna dig helt fransk och ändå prata, sjunga eller dansa på svenska när karaoken går igång. Plus köpa bra böcker: både Rivieran och Languedoc inom räckhåll finns, liksom hela serien av Helene Sjöman.

Vart går ni? Fyll på med tips i kommentarerna!
Bon sejour🇫🇷

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.