Bästa sätten att ta sig runt i Occitanie?

VAd är Occitanie Rail Tour?

Så hur ska man ta sig runt i regionen, till alla roliga byfester, konserter, antikmarknader och vingårdsbesök som avlöser varandra?

Karta över tåglinjerna i Occitanie

Spännande utflykter tar aldrig slut och många har eller hyr bil. Vi vill dock slå ett slag för kollektivtrafiken, ofta mycket smidigare än man tror. Just nu kan vi dessutom resa riktigt billigt med SNCFs tåg och bussar i hela regionen, tre olika kampanjer pågår i region Occitanie.

France Relance

Frankrike satsar stora summor nationellt på att rusta upp järnvägsnäten. Efter många år med fokus på snabbtåg till och från Paris, går vinden åt andra hållet under samlingsnamnet ”France Relance”.

Gamla förfallna bangårdar restaureras. Övergivna tåglinjer tas åter i bruk, som den mellan Bordeaux och Lyon, delvis privatfinansierad med hjälp av lokala kooperativ. Och nattågstrafiken utökas, där ska man ska ha minst tio olika linjer inom några år.
Occitanie liksom de flesta andra regioner vill att fler ska ta tåget, både turister och bofasta. Så här ser det ut i höst.
Mer om Occitanie Rail Tour

1. Occitanie Rail Pass, för den som vill luffa runt och se allt. 20€ för två dagar med obegränsade resor på alla lokaltåg, 30€ för tre dagar och så vidare till 60€ för sex hela dagar. Ta med cykeln gratis (måste dock bokas) eller vandra mellan olika stationer? Bara katarborgarna!

Mini Groupe Tribu i Occitanie (finns även i andra regioner, till exempel Zou på Rivieran)

2. Mini Groupe Avantagio Tribu, mycket prisvärt när man är flera. 30% billigare för tre personer, 40% för fyra och 50% rabatt på grupp om fem personer eller fler och halva priset för barn. Liknande rabatter finns i de flesta regioner, kolla alltid innan du beställer!

Les Weekends à 1€ i Occitanie
Mer om Weekends à 1€ i Occitanie

3. Weekends à 1€, det kanske allra bästa i höst. Under första helgen i varje månad kostar LiO tåg och bussar bara en euro, över hela regionen.

Tågstationen Montpellier Saint-Roch Foto Maria Unde Westerberg

Alla biljetter säljs via SNCF LiO Train, i den nationella appen SNCF Connect, och på stationerna. I den oumbärliga appen LiO finns tider och priser på alla lokalbussar och tåg.

Allez, vilka utflykter är du nyfiken på och med vem? Tipsa i kommentarerna!

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.