Bästa gatan i Nice

På väg till Nice i höst? Förutom att kolla in nya Mitt Nice (grattis Kristina!) kommer här Marias snabbtips från hennes gata i stan, Rue St Francois de Paule och Cours Saleya.

Maria Unde Westerberg utanför La Mairie i Nice
Maria Unde Westerberg utanför La Mairie i Nice

Börja utanför rådhuset och gärna en fredag eller lördag. Då är det en ström av bröllop där inget brudpar är det andra likt. När ni tröttnat kan ni gå in och köpa Alziaributiken ljuvliga olivolja i de blå burkarna på ena sidan Marias port, och komplettera med goda viner hos Jean och Sandra på den andra.

Maria Unde Westerberg hos Coté Vins i Nice
Maria Unde Westerberg, Jean hos Coté Vins i Nice
Maria Unde Westerberg och Kristina Svensson
Maria Unde Westerberg och Kristina Svensson på Lou KalÚ i Nice

Tapasstället El Merkado är fullt året om, vi går hellre på @loukalu intill, med Niçois-specialiteter och ett glas vin till halva priset mot på Cours Saleya längre fram. I nästa gathörn ligger ett av Boulangerie Jeannot med blå stolar utanför, ett av stans bästa. Liksom vårt stammisställe Le Frog i gränden intill operan med dagens inklusive gott vin, kaffe och chokladbit för 13€.

Bästa brödet på Boulangerie Jeannot med de blå stolarna Foto Maria Unde Westerberg
Bästa brödet på Boulangerie Jeannot med de blå stolarna Foto Maria Unde Westerberg
Maria Unde Westerberg operan och gamla sardiska prefecturen i Nice
Operan och gamla sardiska prefecturen i Nice

Chokladen i sin tur kommer från @maisonauer mittemot operan. Frankrikes äldsta och kanske vackraste butiksinredning men också den ljuvligaste chokladen på Rivieran. Plus bästa kanderade frukten, som fransmännen är helt galna i.

Marknadsprimörer foto Maria Unde Westerberg
Marknadsprimörer foto Maria Unde Westerberg

På Cours Saleya är det blomstermarknad på första halvan av torget, medan frukt, primörer och olika delikatesser säljs på bortre halvan. Marias favorithandlare Jean-Patrice säljer sina blommor utanför lilla Fotografiska museet, som också rekommenderas varmt (entrébiljetten gäller på alla muséer under 48 timmar👍🏽). Och obs att det är antikmarknad på måndagar, ett äventyr värt eget besök.

Maria och Armand utanför Bistrot d'Antoine foto Ulf Westerberg
Maria och Armand utanför Bistrot d’Antoine foto Ulf Westerberg

Framåt kvällen tar restaurangerna över helt. Allra bäst är hos Armand och Sophie på @bistrot_dantoine_nice en gata in i gamla stan, eller på någon annan av deras systerkrogar. Bra apérobar där intill är Les Distilleries Ideales.

Välkommen ut på stranden för att se solen gå ner i Medlehavet Foto Maria Unde Westerberg
Välkommen ut på stranden för att se solen gå ner i Medlehavet Foto Maria Unde Westerberg

Behöver ni solnedgång? Då går ni till Babel Babel, Waka bar eller ner på stranden. Flott, på någon av restaurangerna, eller romantiskt med egen picknick och champagne.
Bon weekend!

#rivieraninomräckhåll #ilovenice #mittnice #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #southoffrance #languedocinomräckhåll #italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.