Fyra år som författare och företagare

Fyra år som författare och egenföretagare. Det blev på ett annat sätt än jag hade tänkt mig, och så mycket bättre än jag kunde föreställa mig.

Marias nya profilbild
Marias nya profilbild

Det är precis fyra år sedan jag klev ut som egenföretagare och tänkte att det är dags att byta profilbild i sociala medier. Den förra togs på sista AWn med alla härliga kollegor, den nya ett snabbt foto på en balkong nånstans, där milt kvällsljus gör magi av allt.

Målet som egen var att styra min tid, jobba intensivt ibland, som konsult, och vara ledig ännu mer intensivt, när jag hade lust.

DIKs podd dialog Maria Unde Westerberg Johan Book Malin Ingevall
DIKs podd dialog Maria Unde Westerberg Johan Book Malin Ingevall

Och så skulle jag skriva en bok, om hur man jobbar mer digitalt, för team och ledare. Ungefär som Johan Book gått vidare med #hejengagemang Just den digitala detaljen löste sig kemiskt med covid och boken, den blev istället en resehandbok. Eftersom vi började med en rejäl tågluff och mitt liv tog en helt annan vändning.

Perukbilden Ulf och Maria Foto Maria Unde Westerberg
Ulf och Maria hejar på Sverige från tåget Foto Maria Unde Westerberg

Först med @Rivieraninomrackhall där tåg och och Rivieran i samma mening uppenbarligen slog an en sträng folk gillar. Precis när vi skulle skala upp kom covid och jag gick istället in som VD i en startup, att driva tågresebyrå på iskall marknad var lärorikt.

Böckerna Rivieran och Languedoc inom räckhåll på releasefesten.
Rivieran och Languedoc inom räckhåll på releasefesten.

Med stora avstånd och alla vaccinationer har jag dock själv hela tiden fortsatt att resa och för några veckor sedan kom min nya bok @langudocinomrackhall Precis lika fin som den första, med ännu fler fina rutter, uppdaterade tips hur man bokar tågbiljetterna och handlar om de böljande landskapen i Languedoc, som jag också numera älskar.

Bild om de nya nya nedskräpningsavgifterna.
Bild om de nya nya nedskräpningsavgifterna.

Försörjer mig, det gör jag dock som konsult och jag har haft fantastiskt roliga uppdrag de här åren. På Folkhälsomyndigheten, hos fastighetsbolag, i Botkyrka och för Stockholm stad till exempel. Jag har utrett sjukhusbiblioteken i en region, bistått startups med coachning och gjort GDPR-check åt både mindre och stora skolkoncerner. Lite udda? Jag är på! Just nu på Naturvårdsverket och jobbar med utvecklat handläggarstöd för producentansvaret.

Tåg-AW med Ett hållbart Lidingö
Tåg-AW med Ett hållbart Lidingö

Men bara på 50%, jag måste ju ha roligt också. Skriva nya böcker, föreläsa, umgås med familj och fina vänner. Och förstås, själv fortsätta ta tåget runt Europa och låta reslusten få sitt, om jag så åker till en ny by i Frankrike eller till Sumpan.

Boksignering an Languedoc inom räckhåll i Gamla stans bokhandel
Boksignering an Languedoc inom räckhåll i Gamla stans bokhandel

Att vara författare och förläggare är underbart, man kan lugnt säga att det väl fyller mitt behov av ständig omväxling. Mest av allt gläds jag otroligt åt att ni verkar gilla Languedocboken minst lika mycket som den om Rivieran. Alla blir glada av böckerna och jag verkar faktiskt inspirera andra.

Kan jag få dig och andra att ta ett extra steg? Ja, bara kör! Många av er har hittat nya smultronställen, några har köpt hus och lägenheter, flera av er har till och med sagt upp er eller gått i tidigare pension, eftersom livet är nu och inget att vänta på. Att hoppa på tåget är en bra början. Livet är kontrastrikt men allt kan ju också bli mycket bättre än vi kan föreställa oss.

1 bok Languedoc inom räckhåll och 1 Rivieran inom räckhåll
Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll

Själv tänkte jag bada mycket och intensivt ta allt som det kommer under ganska många veckor nu. I stan, i skärgården och längs vägen genom Europa. Hur ser dina planer ut?

Ha en underbar sommar var du än är!

Bisous,
Maria

PS. Vill du hjälpa mig med böckerna? Rekommendera böckerna på alla ställen du kan och tagga gärna mina konton i sociala medier så delar jag vidare, både av sånt du fått tips om via böckerna och annat jag borde förmedla och kolla mer på i nästa bok.

#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #italieninomräckhåll #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #southoffrance #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.