På premiärturen med Snälltåget till Rivieran

Som vi hade längtat efter att ta tåget igen! Kan meddela att hela tågresan till Rivieran var magisk. Med Snälltågets första tur via Hamburg till Paris. Där till fots genom stan och apéro med fina vänner innan vi hoppade på nya nattåget till Nice. Exakt som man vill ha det. 

Underbart att vara med på premiärturen när @snalltaget vara med på premiärturen när Snälltåget började köra över Jylland till Tyskland. På tåget en blandning av barnfamiljer, kompisgäng, politiker, par och soloresenärer av många nationaliteter. Avvinkade på stationen såväl Per J Andersson som av @svt.

Som bonus klev det på några andra glada danskar i Malmö för att åka med över bron i solnedgången. Allihop anställda som tågklarerare, på kommandobryggan eller lokförare, varpå de bestämt hävdade att de hade styrt om vårt tåg till ett bättre spår förbi Köpenhamn?. Kul att hinna ta en öl igen med Peter Kristensen och de andra.

Sedan blev party på stationen i Höje Taastrup, där danska transportministern visslade iväg första nattåget genom Danmark på tjugo år. Vad hinner man då på 4,5 minut på Höje Taastrup bland journalister och ministrar? I alla fall krama om fina Britt Sallingboe, så gott att ses! Jag hade köpt vilstol, som numera heter Sittplats extra, vilket innebar dubbelt säte med filt, kudde och ett lakan. Slumrade ändå innan bytet i Hamburg, till sprillans nya intercitytåg. Snygga!

Skulle kunnat vara framme på Rivieran samma kväll men tog omvägen över Paris. Efter fin promenad längs Seine och middag med vänner i Latinkvarteren, var det dansa tt inviga nattåget till Nice, som återuppstått efter många år i träda. Med de nyrenoverade men gamla vagnar avgick det som förr i tiden, från Gare d’Austerlitz. Tåget snirklade sig längs Seine samtidigt som Folk stod ute i korridoren och hejade på Frankrike i fotbollsmatchen. Jag somnade strax och missade därmed sorgen över att de åkte ut, annars hade det säkert blivit mer livat där ute i korridoren.

Ikonisk tågaffisch från SNCF
Ikonisk tågaffisch från SNCF

”Ce soir dans le train, demain matin: Côte d’Azur” som det stod på de gamla affischerna, när lagstadgad semester infördes och man ville uppmuntra alla att bli turister och få igång ekonomin.

Jag vaknade i Marseille och kunde njuta av sista biten närmast havet (lyckades faktiskt filma lite förbi Anthéor✌?). Sedan mött av familjen på stationen, lunch på Le Galet och igår i Theoule-sur-mer. Dvs, allt är bra nu☀️

Strax mot Gorges de Verdon, lavendelfälten och äntligen, tillbaka till vingården @domaine_rabiega

Här kan du titta i efterhand på livesändningen Allt om interrail från vår balkong i Nice☀️! Massor av bra tips om att ta tåget genom Europa, med hund, med barn, hur man bäst planerar resan, tar de bästa fotona, åker nattåg, om fina sträckor och mycket mer.

#rivieraninomräckhåll #withinreach #europarunt #snälltåget #resamedhund #resamedbarn #resamedvänner #tågsemester #togrejser #tågluff #interrail

Köp boken Rivieran inom räckhåll

Boken ”Rivieran inom räckhåll” kan du beställa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Till dig själv eller som present till tågälskaren, rivierabon och bästa kollegorna på jobbet.  Eller låna på biblioteket, finns på nästan alla bibblor i Sverige men även i Finland, Norge och Danmark.

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Tack för att ni hänger med oss! Hur ser dina drömmar ut idag?  

Maria Unde Westerberg på premiärturen med Snälltåget över Jylland
Maria Unde Westerberg på premiärturen med Snälltåget över Jylland

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.