Utflykt till lavendelfälten och Gorges de Verdon

Den perfekta utflykten inom räckhåll på Rivieran, den går ändå till Gorges de Verdon med blommande lavendelfält så långt ögat når. Efter lunch längs vägen tar man in ett par nätter på svenskägda och lyckan är fullkomlig.

Bad i Gorges de Verdon, lunch i Moustiers-St-Marie, blommande lavendelfält så långt ögat når och inte en människa längs vägkanten. Så fint fick vi det i somras när vi äntligen kunde göra vår efterlängtade utflykt upp i bergen.

Gorges de Verdon foto Maria Unde Westerberg
Gorges de Verdon foto Maria Unde Westerberg

Efter att ha passerat lördagsmarknaden i Aups började vi med bad upp vid helt turkosgröna La St Croix. Det är ju något med det kalkhaltiga coh mineralrika vattnet som ger den där fantastiska färgen. Och känslan, len som varm sammet mot huden efter timmarna i den svettiga bilen.

Lunch i Moustiers-St-Marie foto Maria Unde Westerberg
Lunch i Moustiers-St-Marie foto Maria Unde Westerberg

Lunchen tog vi på en sval terrass på Auberge i supergulliga Moustiers-St-Marie. Vi hade gärna stannat en natt men det var såklart fullbokat.

Lavendelfält nära Gorges de Verdon foto Maria Unde Westerberg
Lavendelfält nära Gorges de Verdon foto Maria Unde Westerberg

Mest häpnadsväckande var dock lavendelfälten. Doften nådde oss redan med de mindre odlingslotterna men ju längre upp vi kom, desto mer vidsträckta fält. Helt unikt för i år var att vi var alldeles ensamma, där det vanligtvis är busslaster och horder med folk från hela världen. De kliver dessutom oftar runt mitt i grödorna vilket gör att markägarna till och med jagar undan med hagelbössan i högsta hugg. Nu, bara vi, de böljande lila nyanserna på bägge sidor om vägen, så småningom uppblanda med solrosfält som just börjat slå ut.

Nästa gång ska vi stanna och bada i vattenfallen i Cascade de Sillans, men nu hade vi bråttom ner till vårt favoritställe på Rivieran: svenskägda Domaine Rabiega.

På Domaine Rabiega igen foto Maria Unde Westerberg
På Domaine Rabiega igen foto Maria Unde Westerberg

Vi var ju på Domaine Rabiega förra sommaren och bistod vid vinskörden och med att röja fram hela törnrosaslottet ur sin dvala. Nu stannade vi  ett par nätter och som vänner var det ju inte tal om att softa vid poolen den här gången heller direkt.

Istället fick jobba i vinfälten, den här gången dock betydligt lugnare än när vi var med vid skörden. Veckan jobb bestod i att rulla upp tentaklerna på alla vinrankor  för hand, för att ge druvorna allt klorofyll de kan få innan man klipper de nedre grenarna.

Vin i vardande på Domaine Rabiega foto Maria Unde Westerberg
Vin i vardande på Domaine Rabiega foto Maria Unde Westerberg

Bistron hade änu inte öppnat när vi var där men krogarna i byn Flayosc intill levererade perfekt middag ena kvällen. Nästa kväll tog vi en annan fin tur till Tourtour med ljuvlig fotbollsmiddag på bytorget, med kulörta lyktor i platanerna och milsvid utsikt över hela bergsmassivet som kulisser.

Yohan och Blenda liggande foto Maria Unde Westerberg
Yohan och Blenda Adell von Corswant på Rabiega foto Maria Unde Westerberg

Tusentals svenska har besökt och varit på konferens på Domaine Rabiega. Hotelldelen öppnar lagom till jul 2021 och ni är alla varmt välkomna. Bröllop eller annat storfirande som stått på vänt med covid? Mycket är fullbokat redan för 2022 men några datum finns kvar. Ring Yohan, hälsa från oss!

Fakta: Lavendelfälten blommar från slutet av maj till mitten av juli. Solrosfälten från mitten av juli och några veckor framåt. Vi hade bil, det är ju tyvärr en bit att ta sig med tåget. Bussar går dock så med lite planering funkar även det. Eller hoppa på en utflykt, kolla med närmaste turistbyrå där du är så hjälper de dig.

#rivieraninomräckhåll #withinreach #franskarivieran #domainerabiega #winmakerdomainerabiega #lavendel #gorgesdeverdon #resamedhund #resamedbarn #resamedvänner #tågsemester #togrejser

Köp boken Rivieran inom räckhåll

Boken ”Rivieran inom räckhåll” kan du beställa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Till dig själv eller som present till tågälskaren, rivierabon och bästa kollegorna på jobbet.  Eller låna på biblioteket, finns på nästan alla bibblor i Sverige men även i Finland, Norge och Danmark.

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Tack för att ni hänger med oss! Hur ser dina drömmar ut idag?  

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.