Att ta tåget är ett annat sätt att resa

Att ta tåget hela vägen är ett lite annat sätt att resa. Det kräver mer planering men är mest underbart. Efter mer än tjugofem turer kan jag fortfarande längta efter många timmarna på tåget, att resa på riktigt.

Maria Unde Westerberg på Snälltåget jpg
Maria Unde Westerberg på Snälltåget

Från vida slätter, blånande berg och glittrande vatten passerar vi byar och kommer rakt in i hjärtat av stora städer. Vinrankor och just nu solrosor breder ut sig i oändliga rader. Känslan när tåget sedan kommer fram och smyger längs Medelhavet är oslagbar.

 

 

 

Där tåget smyger in mot Villefranche. Foto Maria Unde Westerberg
Där tåget smyger in mot Villefranche. Foto Maria Unde Westerberg

Att ta tåget tvingar mig att vara lite mer öppen för alla kontraster som också kan uppstå. Ibland lite jobbigare än väntat, men ofta mycket bättre än jag kunde föreställa mig. Och det är att hinna umgås. Med mitt sällskap, med nya bekantskaper på tåget och inte minst, med mig själv, på ett sätt där tankarna hinner med.

 

 

 

Fort Revère med utsikt mot Cap Ferrat. Foto: Maria Unde Westerberg
Fort Revère med utsikt mot Cap Ferrat. Foto: Maria Unde Westerberg

Låt nyfikenheten styra och tillåt dig också att vara nybörjare, att våga ge dig ut i det okända utan att veta allt. Se på världen med nya och mer nyfikna ögon, mot det som ligger inom räckhåll men ändå lite längre bort. För när vi tänjer på våra gränser, då skapas faktiskt fler synapser och vi blir mer intelligenta. Dessutom får vi mindre kortisol och mindre inflammationer i kroppen. Förutom att vi har det så mycket roligare.

Petit café i Paris foto Maria Unde Westerberg
Petit café i Paris foto Maria Unde Westerberg

Vad skulle ett litet nytt steg på ditt nästa stopp i sommar kunna vara? En ny maträtt, att gå åt andra hållet än dit skyltarna säger, köpa en tidning på ett främmande språk och sätta dig på ett café? Säg bonjour till bordsgrannen och ta det därifrån.

Bonne journée🌻

#rivieraninomräckhåll #languedocinomräckhåll #italieninomräckhåll #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #skandoc #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #southoffrance #rivieraninomräckhåll #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.