En vanlig hemresa med tåg från Medelhavet

Hur kan då en vanlig hemresa se ut, med tåg från södra Frankrike till i mitt fall Stockholm? Jag räknar med 30-35 timmar och bokar nattåg liksom snabbtåg så tidigt jag bara kan.

Timmarna på tåget.

Första delen sitter jag mest och njuter av solen som går upp över Medelhavet, kollar in medpassagerarna och smälter alla intryck. Tänker på hur mycket roligt vi haft senaste veckan. Titta, lavendeln har börjat blomma i Provence! Och skulle jag verkligen äta lunch i Dijon, verkar inte ett litet glas i Mulhouse roligare? Så fick det bli, en titt in på stadens museum hann jag också med

I Basel var det tango i vänthallen, alla åldrar och alla stilar! Därifrån nattåget till Hamburg och ny god vän i Liliane från Zürich som jag delade sovkupé och bubbel med.

I Hamburg brukar jag köpa blommor, den här gången till vår fina Agnes som vi skulle fira. Mycket folk från Hamburg till Köpenhamn, där kommer vara helt knökat i sommar så välj udda tider och byten!

 

I Köpenhamn postade jag böcker och lämnade en till Sune på Politiken, hej @fishing_since_81!
Sedan över till Lund där vi firade älskade @agneswesterberg master graduation😭❤️

Sista bilden en stolt mor och kanske lite sliten men lycklig författare på sista sträckan hem. Alltid lika goda smörrebröd och trevligt på @snalltaget, hej @linuserikhall som nyss varit i Österrike. Det ska vi gärna rapportera mer om.
Nu hemma och packar febrilt det sista för att skicka iväg alla förbeställda böcker. Snart i en brevlåda nära er📚

Alla i Stockholm – välkomna till @gamlastansbokhandel på torsdag, några platser kvar till releasen från kl 17, anmäl via länk i profilen!
Bisous a tous, njut av helgen var du än är☀️

#languedocinomräckhåll #releasefest #languedoc #languedocroussillon #occitanie #skandoc #rivieraklubben #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #southoffrance #tågtillmedelhavet #medelhavet #rivieraninomräckhåll #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.