Tågsemester från Umeå, vilken dag!

Tack Umeå, vilken underbar dag det blev med Tågsemester från Umeå den 29 april! Under en riktig Tågsemesterhelg fick vi ta del av otroligt inspirerande föredrag och fantastisk publik som ställde massor av intresserade frågor till både mig och alla andra på scen. Via länken längst ner här kan du se alltihop i efterhand.
@therailwayqueen Susanna Elfors som startade Facebookgruppen Tågsemester, var med och berättade om hur vi gått från flygskam till tågskryt, var även jag med och delade  mina bästa tips om hur man tar tåg till Medelhavet.
Frauke berättade om hur hon och familjen med ganska små barn tar tåget till Tyskland varje sommar och Maria @odlingsbalkongen delade sina upplevelser från det vackra Slovenien.
Lina från Vy-gruppen berättade om deras olika tåg i Norrland, visste du att de har ett eget Tågsemesterkort, där man åker fritt på alla Vy-tåg under två sommarveckor?

Dagen arrangerades av @umecom_medborgarverkstad med härliga Ida Hillebjörk i spetsen och Carl från @fridaysforfutureumea som inititativtagare. Alltihop avslutades med paneldiskussion om hållbart resande och två lyckliga vinnare fick varsitt 30-dagars Interrailpass av @europarunt.se som lottades ut bland alla som var där.

Här kan du kolla in eventet Tågsemester från Umeå i efterhand via Umecoms egen Youtubekanal och här kan du läsa en liten jämförelse mellan SJs och VYs nattåg.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.