Ridsemester på Oakwood ranch i Italien

Vill du åka på ridsemester i Italien? Och kanske gillar du som jag att åka på en annan slags resa, där du är mycket i naturen ihop med fina människor och även välskötta, trevliga och trygga hästar? Då ska du definitivt åka till @oakwoodranch i Italien.

Oakwood ranch är en svensk men ändå i högsta grad italiensk ranch på en grönskande bergssida vid kanten av Apenninerna. Ja fågelkvitter och gnäggande hästar, ja väldoftande god mat, ja landskapets alla tusen doftande örter, ja bubbelpool, hundar, ungar och katter.

Välkommen till Helena, Johan och alla andra på Oakwood ranch. Fram till för några år sedan var de i Vallentuna. Sedan tog de alltihop: hästar, hundar, katter och ungar, uppfyllde sin dröm och flyttade till Italien.

Ranchen med plats för alla ligger där det är som allra vackrast mellan mellan Bologna, Parma och La Spezia. Man kan bli upphämtad på närmaste tågstation, eller är hyra bil i närheten och köra dit. Väldigt kurviga vägar om du åker över bergen, något längre men rakare och betydligt tråkigare om du kör motorvägen över Parma. Obs att du ska följa gpsen som finns på Google kartor, till Cerredolo och byn La Cá.

Nämnde vi besök i ett av världens mest ansedda ysterier för parmeggiono? Sista dagen brukar alltid innebära studiebesök på La Collina, där man får följa hur 1053 liter mjölk blir till en av 23 ostar, varje dag, år ut och år in. Mycket spännande och fruktansvärt gott. 24-månaders är bäst som tilltugg, 36-månaders för att ha i maten, bara som information.

Säsongen är faktiskt redan nästan helt fullbokad, vi är alla som galna efter att resa igen! Några platser finns dock kvar i maj. Skynda att höra av dig till Helena på Oakwood ranch så kan det vara du som är där och rider härnäst!

Tåg Stockholm-Parma tar 30-35 timmar, eller några dagar, beroende på vilka avstickare du vill göra. Interrail är billigast, tillkommer bara platsbiljetter för snabbtåg och nattåg. Nöjet och kontrasterna ingår som alltid med 100%.

Tack Helena och Johan, Erik, Tobbe, Nona, Alba, Victoria och Henrik för magiska dagar!

#italieninomräckhåll #oakwoodranch #ridresor #western #rivieraninomräckhåll #languedocinomräckhåll #italienskarivieran #italien #italy #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

#rivieraninomräckhåll #languedocinomräckhåll #italieninomräckhåll #paysdocigpwines #southoffrance #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #franskarivieran #rivieran #cotedazur #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Ett svar på ”Ridsemester på Oakwood ranch i Italien”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.