Bambuskogarna i Le Bambouseraie

Har du besökt Le Bambouseraie en bit uppåt Cevenneerna? Det är en annorlunda botanisk trädgård med bambuskogar, strax utanför Andouze nära tågstationen i Alès.

@Bambouseraie.en.cevennes grundades redan 1856 och visar exotiska arter från hela Asien och har många samarbeten inom både kultur och vetenskap. Därifrån kommer bland annat råvaran till det som blir handgjorda ekologiska cyklar i bambu från cyclik.fr.  

Labyrinten på Bambouseraie.
Flygande stigar på Le Bambouseraie

Perfekt heldagsutflykt för både stora och små med bambualléer på marken, labyrinter och en ”flygande stig” på starka nät högt upp bland trädtopparna. Nytt för i år är La Quete de la fleur Aleya, en spännande skattjakt för hela familjen.

Skattjakt för stora och små på Bambouseraie.
En så bra lekpark som på Bambouseraie är aldrig fel.

Inget behöver bokas i förväg, allt är helt tillgänglighetsanpassat. Parken har öppet alla dagar 10-17, längre under högsäsong.
Läs mer på bambouseraie.fr
📸 @bambouseraie.en.cevennes

Bambouseraie Val de dragons

#languedocinomräckhåll #bambouseraie #languedoc #languedocroussillon #occitanie #skandoc #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #southoffrance #tågtillmedelhavet #medelhavet #rivieraninomräckhåll #italieninomräckhåll #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.