Cykla längs Canal du Midi

Ett fantastiskt sätt att upptäcka trakten runt vingården Domaine d’Escapat är att susa fram på cykel. Fransmännen är galna i att cykla och hela landet kryllar av fina leder, men småvägarna duger precis lika fint. Att följa den världsarvsklassade Canal du Midi från by till by är ett äventyr i sig, medan den sportigare typen kör mountainbike över stock och sten upp till Pic de Nore. Hoppa på cykeln och häng med.  

Sluss vid Canal du Midi
Sluss vid Canal du Midi

När man tittat sig mätt på borgen och stadspulsen i Carcassonne är det underbart att ge sig ut på landet en stund. I Carcassonne finns många cykeluthyrare, till exempel Bimbimbikes. Välj någon av dem eller bege dig direkt till Trèbes, där du slipper kryssa genom stadstrafiken och enkelt kan parkera bilen. Börja med lunch vid den pampiga trestegsslussen…

Läs vidare på den här artikeln på Escapat Magazine. Gå genast in och beställ vinet du behöver inför sommarkvällarnas oväntade besök!

6 flaskor rose Escapat magazine
6 flaskor rose Escapat magazine

Rosévinslåda 888 SEK Köp här >

Boken “Rivieran inom räckhåll” kan du beställa på Bokus, Adlibris eller i din bokhandel. Till dig själv eller som present till tågälskaren, frankofilen och bästa kollegorna på jobbet. 

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad! 

Författare: Maria Unde Westerberg

Behöver du hjälp att bestämma rutt till din tågsemester? Boka biljetterna? Eller kanske skapa samma positiva laddning på jobbet som när vi ska ut och resa? Jag hjälper er att skapa hållbar impact och upplevelser över förväntan, välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *