Event med vinprovning

Vi hade franskt event med vinprovning i förlagets lokaler på söder, tusen tack alla som kom! Här är detaljer om vinerna för er över 20 år som vill prova hemma och drömma er iväg, med tåg ner genom Frankrike mot Languedoc. Alla finns på Systembolaget, bara den sista som måste beställas.

Champagne Deutz och Oddbird blanc de blanc

Redan till frukost passerar vi med tåget genom champagne, börja försiktigt med ett glas av eviga favoriten

  • Champagne Deutz, 479 kr, 74870 (alors, vi är i Frankrike 🇫🇷, fira!).
  • Alkoholfritt alternativ är fräscha Oddbird blanc de blanc, 28 kr, nr 1904104, eller ett glas mineralvatten.

Därefter susar vi ner genom hela den mäktiga Rhônedalen och lagom till lunch kan man titta upp mot kullarna på västra sidan om tåget strax innan kommer till Avignon. Där borta ligger byarna som kallas Côtes du Rhône Villages. Mycket prisvärda viner, prova särskilt supergoda

  • Château Courac, Laudun 2018, Côtes du Rhône Villages, 119 kr, nr 2018.

Sedan kommer vi äntligen ner till Languedoc och i urgulliga byn Aniane, nära Saint-Guilhem-le-Désert ligger Moulin de Gassac. Deras vita och röda klassiker är lättdruckna med mycket smak.

  • Gassac Classic Blanc, 99 kr, nr 72347
  • Gassac Classic Rouge, 99 kr, nr 75413

Viinhuset Gassac har också en Picpoul de Pinet men den vi provade, för att ta oss till etangerna med ostronodlingar så långt ögat når, var rugbyspelarens krispiga vita.

  • Gerard Bertrand, Picpoul de Pinet 2021, 115 kr, nr 79175. Bra val till alla skaldjur och även löjrom, mums.

Gerard Bertrand har numer ett femtontal hållbart certifierade vingårdar, vi provade även hans djupt röda från kullarna i Corbière. Den har mycket smak av garrigue, örter och vilda bär, samtidigt som vindarna från Atlanten skänkt svalka åt druvorna.

  • Corbière 2019, 129 kr i beställningssortimentet, nr 73422.

Vilka av dem gillar du bäst 🥂🍷 ?

Kanske ni vill ha eget event, med bokprat om tåg och södra Frankrikt, vinprovning och många glada skratt? Kontakta förlaget på info@withinreach.se, allt går att ordna!

PS. Blev du sugen på att resa och vill köpa Languedocboken till någon i julklapp? Kanske @rivieraninomrackhall också🎄?  Då får du skynda! Sista beställningsdag för leverans innan jul är nämligen redan på torsdag den 7 december! Sedan sätter sig den här författaren på tåget söderut igen. Den här gången först med via Italien, sedan till Frankrike i flera veckor 🇫🇷.

Välkommen in på hemsidan att beställa senast på onsdag den 7 december, botanisera gärna runt bland blogginläggen när du ändå är där.

Ha en fin andra advent!

#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #deutz #chateaucourac #moulindegassac #gerardbertrand #picpouldepinet #corbiere #wardwines #swedishbrands #paysdocigpwines #southoffrance #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #franskarivieran #rivieran #cotedazur #italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.