Hos Yvonne och Micke på La Belle Vue

Har du varit hos Yvonne och Micke på La Belle Vue Neffiès? Det är kanske det svenskägda B&B som allra flest känner till. Inte konstigt, de är regelbundet omskrivna i olika inrednings- och resemagasin.

Just nu finns långa, underbara reportage om hur de lever sin dröm om Frankrike i både @vagabondmagasin och @residencemag Jag vet att flera av er dessutom upptäckte Languedoc just efter besök på La Belle Vue.

Att komma till deras gamla vinbondehus är att kliva rakt in både deras hem och hela Frankrike. Där rör sig gäster, grannar och vänner alla lika hemtamt med ett glas i handen mellan rummen, i köket och runt den nykaklade poolen. Yvonne och Micke delar generöst med sig av det mesta, plus tipsar vidare till exempel till oss, för de som vill ta tåget hela vägen. Tack för det!

La Belle Vue är lätt ett av de snyggaste boenden du kan hitta i hela Occitanie. Yvonne älskar vackra saker och har både öga och näsa för det bästa på varenda antikmarknad, brocante och vide-grenier i typ hela Frankrike. Förutom själva boendet driver de också vinklubb och designar både kläder, lampor och andra snygga grejor som förstås kan köpa med hem.

Det är enkelt att ta sig dit med tåg till Montpellier och vidare en liten bit med annan transport. Utsikten från terrassen över gulliga Neffiès och hela det böljande landskapet ner mot Pyrenéerna, den ingår.

Har du inte varit där än så skynda att boka. Om du har tur finns något återbud till yogaretreaten hos dem över påskhelgen. Skulle det vara fullt där, då finns flera andra i trakten som vi också skrivit om tidigare, läs om 6 tips om svenska B&B i Languedoc här.

Maria på Lidingöbibblan den 30 mars kl 18, kom!
Maria på Lidingöbibblan den 30 mars kl 18, kom!

PS. Vill du höra mer om Languedoc och hur man tar sig dit med tåg? Välkommen till @lidingobibblan nästa torsdag, 30 mars kl 18, då @marremam berättar!

#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #italieninomräckhåll #labellevueneffies #paysdocigpwines #southoffrance #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #franskarivieran #rivieran #cotedazur #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Ett svar på ”Hos Yvonne och Micke på La Belle Vue”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.