Längs vackra Canal du Midi

Canal du Midi är en stor favorit för många och så här års kanske som allra bäst att uppleva. I Sverige smyger sig hösten på men i södra Frankrike är kvällarna ljumma och vattnet i både floderna och havet fortfarande varmt.

Karta över Canal du Midi
Karta över Canal du Midi

Cykla i skuggan under de höga träden som skulle ge svalka åt pråmdragarna, vandra en sträcka eller hyr en egen kanalbåt och glid fram mellan byarna, gärna med minicyklar så kan ni prova allt. Inga förkunskaper krävs och du kan lägga till var du vill längs kanalen.

Canal de Midi vid Homps
Canal de Midi vid Homps

Kanalen har fungerat som transportväg för vete, vin och mycket annat sedan slutet av 1600-talet, som en pulsåder mellan Atlanten och utloppet mot Medelhavet i Sète. Numera syns mest turistbåtar vilket är en nog så viktig ekonomi till regionen.

Sluss vid Canal du Midi
Sluss vid Canal du Midi

I byarna finns hamnar med trevliga restauranger och överallt hittar du små marknader. Köp traktens viner och lokala produkter, nyskördade primörer och frukt i alla färger, pinfärska skaldjur från etangerna i närheten.

Canal du Midi foto Classic Worlds
Canal du Midi foto Classic Worlds

Vi kan rekommendera @classiworldoftravel om du är nyfiken på färdiga paket, uthyrare finns annars hela vägen.

Vilka är dina bästa tips runt kanalen? Restauranger, vingårdar, utflykter – berätta!
#languedocinomräckhåll #rivieraninomräckhåll #canaldumidi #skandoc #svenskarilanguedoc
#southoffrance #languedoc #languedocroussillon #occitanie #paysdoc #italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.