Missa inte Plage des Chalets i Gruissan

Plage des Chalets i Gruissan, så häftigt! Enligt våra vänner är vattnet fantastiskt fint, här är oftast lite folk, rent och inte ett skräp någonstans. Bara snäckor och drivved på denna enorma strand. Husen här innanför står alla på pålar, eftersom havet sträcker sig långt inåt när det stormar och tidvattnet är högt.

Maria på Plage des Chalets i Gruissan
Maria på Plage des Chalets i Gruissan

Såg du filmen Betty Blue 37,2 le matin på åttiotalet?  Den där som inleddes med flera minuter lång sexscen och Betty med sensuella läppar och fransk lugg. Senast dök hon upp med rolig roll i Call my agent, där det visade sig att hon aldrig fick några andra roller efter den filmen.

Kvällsljuset innan solen går ner är fortfarande lika vackert. Skillnaden nu är väl att man också får för sig att läsa på om historien och titta på Tour Barberousse i den gamla cirkelrunda byn. Som i sin tur ligger innanför sextiotalskomplexen i samma arkitektur som resten av kusten. Det finns några trevliga barer längst ut på udden vid kanalen. Ta en apéron där.

Ziggy hos Johanna på Le Flamant Rouge i Peyriac-de-Mer
Ziggy hos Johanna på Le Flamant Rouge i Peyriac-de-Mer

För boende kan vi varmt rekommendera att ta in hos Johanna på Le Flamant Rouge i Peyrac-de-Mer.

#languedocinomräckhåll #languedoc #plagedeschalets #gruissan #gruissanplage #leflamantrouge #bettyblue #aude #languedocroussillon #occitanie #skandoc #skandinaverilanguedoc #svenskarilanguedoc #southoffrance #tågtillmedelhavet #medelhavet #rivieraninomräckhåll #tågsemestoer #tågrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.