Kulturtips på resan till Rivieran

Höstlov på Rivieran? Här kommer några kulturtips. Museerna i Nice är många och överlag mycket välordnade. Vi gillar särskilt lilla fotografiska, vid vår favoritblomsterhandlare Jean Patrice på Cours Saleya, Palais Lascaris för 1600-talets överdåd, MoMa och förstås Matissemuseet uppe på kullen, buss går hela vägen.

Fotografiska museet på Curs Saleya i Nice Foto Maria Unde Westerbergi Nice
Fotografiska museet på Curs Saleya i Nice Foto Maria Unde Westerbergi Nice

Köper ni biljett till ett museum i Nice, då gäller det även på alla andra i kommunen under 48 timmar. För oss med elräkning kan vi hämta ut ett kort på valfritt museum och gå gratis under tre år, det är väldigt bra.

Marc Chagall älskade också Nice
Marc Chagall älskade också Nice

Chagallmuseet är nationellt, litet och och som alltid, drabbande. Lilla caféet i parken är ljuvligt efteråt.

Fondacion Maeght foto Maria Unde Westerberg
Fondacion Maeght foto Maria Unde Westerberg

Bästa utflykten enligt många, är till Fondacion Maeght i Saint Paul de Vence. I Vence finns en vacker Chagallmosaik i katedralen och förstås, Matisse fina kapell.

Ett annat nationellt och väldigt trevligt om ni ska åt Antibes, är Fernand Lèger-museet i Biot. Eller rättare sagt mellan tågstationen Biot och själva byn, 15-20 min promenad.

Ryska katedralen Nice
Ryska katedralen Nice

Inte museum men väldigt vacker om än kontroversiell just nu,är ryska katedralen vid Parc Imperial. Och förstås, inne på Hotel Negresco, som har en stor samling att kolla in bara man går vilse på väg till toaletten.

Hotel Negresco i Nice Foto Maria Unde Westerberg
Hotel Negresco i Nice Foto Maria Unde Westerberg

Bästa jazzstället på lördagkvällen är annars Cave Romagnan, på 22, Rue Angleterre, bakom Notre Damekyrkan upp mot stationen. Vid Place Rosetti i gamla stan ligger även jazzklubben Shapko, med livemusik varje kväll efter 22.

Bon sejour!

#rivieraninomräckhåll #ilovenice #nissalabella #matisse #chagall #fondacionmaeght #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #southoffrance #languedocinomräckhåll
#italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.