Ny vandringsled runt Nice

Visste du att det finns en GR-led runt Nice, Lou Camin Nissart? Vandring kom högt på listan över vad ni läsare gillar att få veta mer om. Denna är en ganska nya led men många av er har nog gått delar av den. Precis innan pandemin satte man ihop de olika etapperna till en helhet på 42 km och en variation på drygt tusen höjdmeter.

Vandringsleden Lou Camin Nissart
Vandringsleden Lou Camin Nissart

Lou Camin Nissart börjar på Place Garibaldi och går via Port de Nice upp på Mont Alban. Därifrån går man över Mont Vinaigrier och Cimiez till Gairaut, där du kan ta dig vidare uppåt och först kolla in Grotte de Ratapignata och sedan ta dig upp på ledens högsta punkt, Mont Chauve. Dit upp har @marremam även ridit till häst och känslan när man kommer upp i galopp och hela Rivieran breder ut sig är ju riktigt mäktig.

Leden fortsätter dock över till nästa kulle och Saint Pancrace, sedan till nästa där man ta en vinstopp vid Saint Roman de Bellet. Efter det följer man uppe på kammen hela vägen ner till Magnan till sista etappen längs Promenade des Anglais.

Här kan du läsa mer och även kolla in filmer från de olika etapperna. https://alpes-maritimes.ffrandonnee.fr/html/4869/gr-pays-de-nice-lou-camin-nissart

Vandring genom pinjeskogen som doftar av alla örter Foto: Maria Unde Westerberg
Vandring genom pinjeskogen som doftar av alla örter Foto: Maria Unde Westerberg

Till sist vill vi påminna om att alla som vandrar bör lösa vandringslicens för att också få den försäkring som ingår. Utan den får man nämligen betala varenda öre för ambulans och ev helikopter själv om olyckan skulle vara framme. Med den får man istället en massa bra tips och information, inbjudan till träffar och mycket mer. Licensen kostar inte många euro och kan tecknas enkelt via @rivieraklubben

Har du gått Lou Camin Nissart? Vilken del var bäst och vilken blir du sugen på? Någon trevlig lunchrestaurang eller picknickplats man borde sikta på? Berätta!

PS. Nyfiken på SJs nya nattåg Euronight till Hamburg? Häng med i stories från ikväll när @marremam åker mot Paris!

#rivieraninomräckhåll #loucaminnissart #vandring #paysdenice #ilovenice #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #southoffrance #languedocinomräckhåll #italieninomräckhåll #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.