Vykort från Nice

Jag skulle ha stadsvandring och marknadsföra min nya bok ”Languedoc inom räckhåll”, därför blev en liten extra sväng till Nice igen. Den här gången tog jag Hansa Destinations ner och stannade dessutom ett par nätter extra och kollade på opera i Verona. Men det blev också några väldigt fina dagar i Nice.

Kanske har den här våren varit ovanligt hektisk, eller också blir det likadant varje år. Sedan kommer sommaren och jag älskar det loja och långsamma som uppstår efter några dagars ledighet. När vi gör utflykter i solen, läser en bok men också pratar om allt möjligt och badar, mycket. När all energi får sparka av sig skorna och vi låter hjärnan stänga av från både sociala medier och att kolla mejlen. Stängt för ombyggnad ett par veckor då och då gör susen.

Fullbokad stadsvandring igen. Tack!
Fullbokad stadsvandring igen. Tack!

Min stadsvandring ihop med Rivieraklubben var återigen fullbokad! Jag är lika förvånad varje gång och har alltid roligast själv, som måste lära mig lite mer för varje gång, hitta något nytt skvaller och en eller annan detalj som förändrats på min gata i stan. Att vi som oftast avslutar med lunch hos våra favoriter på Le Frog i gränden vid operan är nog det allra trevligaste. Alltid är det några som knyter nya kontakter och ses igen.

Att få hänga med de här älsklingarna Anders och Jenny, under flera dagar!
Att få hänga med de här älsklingarna Anders och Jenny, under flera dagar!

Efter stadsvandringen och lite andra åtaganden fick jag några dagar med tjejerna, deras och mina vänner. Dessutom underbart umgänge med några få andra, när allt bara fick tona ut och bli som det blev med allt. Flera dagar med godingarna Jenny och Anders, fotboll och drinkar hos Henrik på Le Boréal och många glada skratt med Ann-Helen, Lotta, Marita, Marie och de andra.

Ebbas finaste fräknar på lilla båten tvärs över hamnen i Nice. Foto Maria Unde Westerberg
Ebbas finaste fräknar på lilla båten tvärs över hamnen i Nice. Foto Maria Unde Westerberg
Vid en calanque längs Esterelbergen Foto Maria Unde Westerberg
Vid en calanque längs Esterelbergen Foto Maria Unde Westerberg
Mamman oh barnen, i samma bild under tre sekunder;)
Mamman och barnen, alla i samma bild under tre sekunder:)

Plus en efterlängtad kvart hos älsklingarna Linnea och Sussi på Hotel du Soleil i Saint Raphaël. I år har de restaurangen igång varje kväll, skynda att beställa bord om du har vägarna förbi Saint Raphaël👌🏼

På Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg
På Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg
Bästa Linnea och Sussi på Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg
Bästa Linnea och Sussi på Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg
Restaurangen öppen nästan alla kvällar i år på Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg
Restaurangen öppen nästan alla kvällar i år på Hotel du Soleil i Saint Raphaël Foto Maria Unde Westerberg

När jag är sedan var själv gick ner på stranden för att ta ett snabbt bad, innan jag skull fortsätta göra allt jag måste. På La Prom’ poserade turisterna mot kameran medan de äldre, avundsvärda Nicebor bara sitter i de blå stolarna, länge. Jag tänker alltid att en dag, då ska bli som dem, innan jag skyndar nedför trapporna och ut mot vattnet.

Kvinnor i blå stolarna Maria Unde Westerberg
Kvinnor i blå stolarna i Nice

Solen i sommar har varit stark, på den privata plagen intill fladdrar vita parasoller i vinden. På den publika brukar det spelas hiphop från en högtalare och några barn i vattenbrynet tjoar ikapp med paren som dras upp i fallskärmen på väg ut.

Jag brukar slänga ner min handduk så nära vattnet jag kan. Forcerar de heta, runda stenarna som en niçoise, med mycket starka ben och ena foten framför den andra. Misslyckas förstås alltså men håller ändå balansen ok, ibland.

Vattnet, alldeles ljummet mot min redan solvarma hud. Att simma lite, flyta, doppa huvudet igen och igen. Tänka på Matisse som fick en uppenbarelse när han tittade upp genom det turkosblå vattnet och plötsligt kunde börja måla igen. Förvisso i Söderhavet men återskapat gång på gång på exakt den här stranden i Nice, där han också bodde.

NIssa la Bella, klicka för film! Foto Maria Unde Westerberg

Att gå upp snyggt är omöjligt, lägga sig på handduken lättare. Blunda, känna stenarna forma sig runt ryggen och kroppen. Långsamt upp, bara lyssna på stenarna som rasslar med vågorna, känna saltet på läpparna och vattendroppar som torkar.

Låta allt sjunka undan medan solen börjar gå ner. Nu, bara nu.

Nissa la Bella, jag älskar att vara här. Det där andra får vi ta sedan.

#rivieraninomräckhåll #ilovenice #nissalabella #franskarivieran #frenchriviera #rivieran #cotedazur #italieninomräckhåll #southoffrance #tågtillmedelhavet #medelhavet #tågsemester #togrejser #interrail #nattåg

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.