Att komma hem, till Rivieran

Att komma hem, sätta nyckeln i låset och höra det välbekanta ljudet när din egen dörr svänger upp. Dofterna hela vägen dit, människorna på gatan, där du redan sagt hej till flera bekanta och det genast vattnas i munnen av det som väntar på kvartersrestaurangen runt hörnet.
Vi kom framåt kvällen, sjukt svettiga efter en lång dag på tåget från ljuvliga men okända lilla Lago di Orta, lillasyster till de stora sjöarna i norra Italien som du kan läsa mer om i länken ovan. Tog med badkläder, kylt vin och en kvarlämnad ost från vännerna som just lämnat lägenheten och gick ner mot stranden och solnedgången.
Dit hann vi knappt förrän en sprudlande @magdalenaemmes kom fram och sa hej. Så kul att träffa alla er följare i verkliga livet! Det är tio grader varmare i vattnet här än i Stockholms skärgård. Jag lovar att det badet smekte bort varenda korn av resdamm.
Nästa morgon var det yoga vid Amour à la plage med trevligt sällskap och fina @lenascharpyoga Hon ska också ha retreat 12-15 oktober hos älsklingarna på @hoteldusoleilsaintraphael som även jag tänkte vara med på. Kanske fler som hänger med🙏🏻? Läs mer om yogaretreaten här!
Lunchjazzen utanför operan var alldeles gratis, dagens formule är som vanligt godast och bäst på Le Frog i gränden intill. Efter det, äntligen en sväng på marknaden, med sitt hav av färger, dofter, samtal, smaker och vackra blommor. Och det kanske allra bästa dag två: en lång powernap, för att bara försjunka i njutningen.
Bästa vinbaren La Treille Nice Foto Maria Unde Westerberg
På kvällen, med långsamma steg runt gamla stan och några trevliga vinbarer. Älskar just nu särskilt @latreillenice uppe i gamla stan, vid genvägen från klocktornet mot hamnen.
Vad är det första du vill göra när du kommer fram?
Bonne journée☀️
Maria

Skriv upp dig på nyhetsbrevet!

Fortsätt gilla, kommentera och dela våra sidor vidare, på Facebook och Instagram eller på #languedocinomräckhåll och #rivieraninomräckhåll. Prenumera gärna på nyheter och tips, vi lottar ut ett ex av boken varje månad!


Här kan du beställa dina signerade ex av böckerna Languedoc inom räckhåll och Rivieran inom räckhåll. De finns självklart också att köpa på också Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Plus att låna på många bibliotek, be dem gärna köpa in annars!

Bon voyage?

Författare: Maria Unde Westerberg

Maria här, som gör vad jag kan för att sprida sol och en fläkt av både tåglivet och det franska till fler. På den här bloggen samlar jag saker från olika delar av det jag gör, med målet att få flera att våga lite mer. Till exempel att hoppa på tåget, bokstavligt och bildligt. Vad längtar du efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.